Sport

Sjajna pobjeda Hrvatske na startu borbe za Olimpijske igre

MOQT24 Croatia vs Austria C4 7392JC kvalifikacije za olimpijske igre rukomet
Croatia vs Austria, Olympic Qualification Tournament 2, Hanover, Germany, 14.03.2024., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska rukometna reprezentacija je na startu kvalifikacija za Olimpijske igre pobijedila Austriju 35:29. Islanđanin Dagur Sigurdsson tako je na klupi Hrvatske debitirao vrlo važnom pobjedom protiv reprezentacije koja je označena kao možda i glavni konkurent u borbi za Pariz, javlja Index.

Hrvatska je loše ušla u utakmicu te je u prvih devet minuta postigla samo jedan pogodak, a primila ih pet. Najveći problem u tom su periodu opet bile izgubljene lopte i tehničke greške u napadu. Srećom, hrvatski rukometaši preživjeli su taj period zahvaljujući dobroj obrani i raspoloženom Mateju Mandiću na golu. Počeli su zatim i igrati koncentriranije u napadu te su se vrlo brzo vratili u susret.

Samopouzdanje Hrvatske malo je poljuljao izravni crveni karton za Jakova Gojuna u 16. minuti, nakon čega je Austrija opet pobjegla na dva razlike, no Hrvatska se još jednom brzo vratila te se do kraja prvog dijela igralo u egalu, o čemu svjedoči i rezultat na poluvremenu od 16:16.

Nakon što je Austrija otvorila drugo poluvrijeme golom, Hrvatska je uzvratila serijom 4:0 i tu zapravo i prelomila utakmicu. Prednost više nije padala na manje od tri razlike te je brzo porasla i na šest, što su hrvatski rukometaši sačuvali do kraja utakmice odličnom igrom u napadu i sjajnim mladim vratarima Mandićem i Dominikom Kuzmanovićem, koji su obranama izluđivali protivničke igrače.

Nezaustavljiv kod Hrvatske bio je Ivan Martinović s devet pogodaka, dok je Zvonimir Srna zabio šest, a Mario Šoštarić pet. Austrijance je s pet golova predvodio Nikola Bilyk, a pet ih je zabio Janko Božović.

Treba reći da je odlična vijest što je Hrvatska pobijedila s ovako velikom razlikom jer na ovakvim turnirima gol-razlika često odlučuje. Upravo je zbog loše gol-razlike Hrvatska i ostala bez Igara u Tokiju. Sigurdssonovoj momčadi preostali su još dvoboji s Njemačkom (subota) i Alžirom (nedjelja)

Foto: Hrvatski rukometni savez

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist