Koronavirus u HrvatskojUrednički izbor

SITUACIJA U ŽUPANIJI Nalazi iz Zagreba još nisu stigli, sedam osoba je u karanteni

stozer civilna zastita014

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije u 11 sati iznijelo je najnovije informacije o stanju s koronavirusom na krajnjem jugu Hrvatske. Treba podsjetiti kako je u Hrvatskoj do sad 235 oboljelih, a do jučer ih je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bilo 14.

– Zbog potresa u Zagrebu nemamo najnovije rezulate testove, no moramo biti spremni na dosadašnje iskustvo da će biti pozitivnih osoba – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Nakon njega javnosti se obratio načelnik stožera Joško Cebalo koji je rekao da je u Zagreb poslano ukupno 35 uzoraka, dakle ukupno 102. Dodao je kako je sedam korisnika (dva hrvatska i pet stranih državljana) trenutno u kranteni, a u samoizolaciji ih je 423 ljudi te nije zabilježeno kršenje mjera.

HZZJZ DNŽ do sada je obradio 119 kontakata od čega ih je 115 u samoizloaciji.

– Tempo je izuzetan. Nema odmora ni vikendom. Zamolio bih sugrađane da pomognu i pridržavaju se uputa jer inače zdrastveni djelatnici neće moći obrađivati novooboljele što će nas dovesti u velike probleme – apelirao je ravatelj Mato Lakić.

Ispred OB Dubrovnik o stanju zaraženih progovorio je zamjenik ravnatelja Mario Wokaunn:

– U hospitalizacije su četiri pacijenta. Čekamo nalaze za još petero. Dobrog su stanja i nema potrebe za priključivanjem na respiratore – zaključio je.

Načelinik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević rekao je kako je došlo do regrupacije u njihovim redovima.

– Policajci koji su radili u Zračnoj luci sada nemaju posla pa smo ih poslali na druga mjesta gdje postoji opasnot od okupljanja ljudi. Tu je i posada Pomorske policije koje ćemo poslati u ophodnju ulica – najavio je Pavličević te dodao kako je jučer zabilježeno šest dojava o nedozvoljenom okupljanju. Radi se mahom o mladim osobama koje ne shvaćaju ozbiljnost situacije. Nakon policijskog upozorenja oni su se udaljili.

Što se tiče granica, situacija je nepromijenjena.

– Tranzit od Zaton Dola do Kleka za građane RH teče nesmetano – poručio je.

Najnovije informacije iz Stožera uživo možete pratiti uz DuList kao i na našoj Facebook stranici. 

 

Pročitajte još

MORH RAZRIJEŠIO DILEMU Srbi i ostali s dvojnim državljanstvom oslobađaju se obveze služenja vojnog roka ako…

Ivana Mijić Vulinović

POKVARENO MESO, PLJESNIV KRUH, TRULO VOĆE… Skupoća očito nije najveći problem!

Dulist

ADIO GOSPAR IVO Hvala Vam za sve što ste radili za Mljet, Dubrovnik i hrvatsku povijest

Dulist