Grad

Simović: Požar u Štedrici jutros izgašen

Neumski pozar 2016

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović potvrdio je u ponedjeljak ujutro kako je izgašen požar koji je u subotu izbio u naselju Štedrica u općini Dubrovačko primorje, a u kojem je izgorjelo 80-ak hektara borove šume i raslinja.
– Sve je pod nadzorom, Štedrica je jutros službeno izgašena, ali vatrogasne snage će ostati još tamo. Desetak vatrogasaca dežurat će cijeli dan, sve je pokriveno cijevima, ali moramo biti oprezni. Tamo je izgorjelo oko 80-ak hektara borove šume i raslinja – rekao je Simović.
Vatrogasni zapovjednik najjužnije županije u subotu je istaknuo kako je taj dan bio najvatreniji dan u ovoj godini jer su požari izbili na Lastovu, potom na četiri izrazito nepristupačne lokacije na Mljetu, na Korčuli, te u mjestu Štedrica, a kod mjesta Trnovica zbog pojačane bure vratio se krak požara iz BiH koji je planuo još u srijedu. Svi požari osim onog u Štedrici su tijekom subote stavljeni pod nadzor.
Inače, na Lastovu je izgorjelo deset hektara, na Mljetu ukupno oko četiri hektara, a u Pupnatskoj luci na Korčuli izgorjelo je dva hektara šumovitog predjela.
U Trnovici je izgorjelo 100-tinjak hektara makije i raslinja, a u prvom požaru koji je na tom predjelu planuo u srijedu i 300 hektara što s hrvatske, a što s BiH strane, dok je u Štedrici izgorjelo oko 80-ak hektara većinom raslinja, iako su prve procjene govorile o 100-tinjak hektara opožarene površine.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist