Politika

Šimac Bonačić i Penić u drugom krugu

sdp zupanijski izbori 171113(9)

Tatjana Šimac Bonačić i Davor Penić borit će se u drugom krugu za predsjednika županijskog SDP-a.

Šimac Bonačić je osvojila 387 glasova ili 49,74 posto, a Penić 310 glasova ili 39,8 posto. Za pobjedu u prvom krugu Šimac Bonačić trebala je prijeći prag od 50 posto.

-Mogu izraziti zadovoljstvo što sam ušla u drugi krug. To sa očekivala jer sam se kandidirala sa vjerom da ću i uspjeti, nadam se pobjedi u drugom krugu. Zahvaljujem se svima koji su mi dali povjerenje. Bilo je raznoraznih konstrukcija o tome gomilam li ja funkcije, no mislim da moje iskustvo u politici nije gomilanje funkcija nego prihvaćanje odgovornosti za daljnji rad u SDP-u – rekla je Tatjana Šimac Bonačić.

– Moje viđenje budućnosti stranke, je okupljanje na lijevoj opciji jer u politici morate imati pravo izbora lijevo i desno. Protiv sam ovih velikih koalicija koje su bile u Gradu Dubrovniku, ali i općenito. Svaki glasač mora imati pravo i mogućnost izbora između dvije političke opcije – rekao je Penić.

Inače, samo na razini grada Dubrovnika Šimac Bonačić premoćno je pobijedila s 95 glasova birača. Njeni protukandidati Davor Penić i Mujica Zijadić dobili su 15, odnosno 40 glasova. Ukupno je na izbore u dubrovačkom SDP-u izašlo 152 člana, a 150 glasačkih listića bilo je valjano.

Pročitajte još

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist