Grad

SIGURNO LJETO Spasioci na plažama, turistička ambulanta u Androvićevoj

Stikovica spasioci

Obučeni spasioci već od kraja lipnja dežuraju na gradskim plažama Mandrač i Danče, a od idućeg tjedna će biti na plažama u Štikovici i na Bellevueu. Naime, Grad Dubrovnik je i ove godine nastavio s financiranjem djelovanja Spasilačke službe Crvenog križa Dubrovnik, za što je osigurano 70.343,00 eura.

Uz sufinanciranje Turističke zajednice grada Dubrovnika, Rezervata Lokrum i Društva prijatelja dubrovačke starine, timovi prve pomoći Crvenog križa ove su godine ponovno prisutni na najposjećenijim lokacijama i to na dva punkta na Lokrumu, dva na Stradunu i dva na zidinama.

U povijesnoj jezgri, ističu iz gradske uprave, ovo je ljeto ponovno otvorena turistička ambulanta, u Androvićevoj ulici, u prostoru kojeg je Grad Dubrovnik dodijelio Domu zdravlja za potrebe ambulante te u prethodnim godinama i financirao njezino djelovanje.

-Grad Dubrovnik brine i za zdravstvenu sigurnost stanovnika udaljenijih područja grada pa tako već šestu godinu zaredom nastavlja osiguravati financijska sredstva za punkt pripravnosti hitne medicine na otocima Šipanu, Lopudu i Koločepu. Za interventni tim na Elafitima i to cijelu kalendarsku godinu, temeljem ugovora o poslovnoj suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu DNŽ, osigurana su sredstva u visini od 37.162,00 eura – naveli su u priopćenju.

Sklopljen je i ugovor s Domom zdravlja Dubrovnik za cjelogodišnji rad ambulante na otoku Koločepu. U tu svrhu osigurano je 18.315,00 eura za troškove plaće i dodatka na plaću za liječnika obiteljske medicine.

Nastavljena je i poslovna suradnja s medicinsko-biokemijskim laboratorijem u svrhu osiguranja pružanja primarne zdravstvene zaštite laboratorijskih usluga stanovnicima naselja Mokošica. Ukupan iznos za ugovoreno razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. iznosi 17.519,00 eura.

Pročitajte još

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist