Crna kronika

Šest državljana zatečeno u nezakonitom prijelazu granice

bistrina granica8823

Tijekom protekla dva dana na području policijskih postaja Ston i Gruda te Postaje granične policije Metković u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice policijski službenici zatekli su ukupno šest stranih državljanina.
U dva slučaja radi se o dvojici državljana Albanije koji su prilikom obavljanja izlazne granične kontrole na graničnom prijelazu Zaton Doli policijskim službenicima na uvid dali krivotvorene međunarodne vozačke dozvole Albanije, a jedan od njih i krivotvorenu albansku vozačku dozvolu.
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja isprave dvojica državljana Albanije su uz kaznenu prijavu dovedeni pritvorskom nadzorniku PU.

Nadalje, u dva odvojena slučaja u Ulici Stjepana Radića u Metkoviću zatečena su dvojica državljana RH, od kojih jedan ima prebivalište u BiH, a za koje je utvrđeno da su prethodno nezakonito ušli u RH iz pravca BiH poradi čega su prekršjano sankcionirani.

Prilikom osmatranja državne granice u mjestu Palje brdo u Konavlima zatečena su dvojica državljana Albanije koji su prethodno nezakonito prešli državnu granicu iz pravca Crne Gore. Prekršajnom obradom je utvrđeno kako su im u tom pokušaju pomogla dvojica njihovih sunarodnjaka.
Zbog pomaganja dvojica državljana Albanije prekršajno su sankcionirana sukladno Zakonu o strancima, dok je drugoj dvojici određena jednogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak njihove readmisije u Crnu Goru.

Pročitajte još

Majka dječaka zatekla pedofila kako masturbira na plaži i dobila šakom u glavu

Dulist

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist