Kultura

Senzacionalni Claudio Constantini nastupa na Epidaurus Cavtat Festivalu

claudio constantini Epidaurus cavtat festival

Epidaurus Cavtat Festival s ponosom najavljuje koncert Claudia Constantinija, iznimnog majstora bandoneona i pijanista, koji će 13. rujna na taraci vile Banac izvesti program ‘DE EPIDAURO / Čarobnjak bandoneona’. Publika će imati priliku uživati u njegovom neponovljivom talentu i strastvenoj izvedbi koja oduševljava slušatelje diljem svijeta. Koncert počinje u 20 sati.
Claudio Constantini je umjetnik izvanredne osobnosti, kojeg je Chicago Tribune opisao kao izvođača s ‘potpunom elegancijom na klaviru i bandoneonu’. Tijekom svoje impresivne karijere, nastupao je u više od 30 zemalja, a njegovi nastupi oduševljavaju ljubitelje glazbe na svim kontinentima. Dobitnik je prestižnog Global Music Award priznanja iz 2021. godine te nominacije za Latin Grammy 2019. godine.
Pored svoje plodne koncertne karijere, Constantini je i strastveni skladatelj. Njegov Koncert za bandoneon i orkestar premijerno je izveden u travnju 2021. godine u Sevilli i Jerezu s Orkestrom mladih Andaluzije (OJA), a kasnije iste godine s Filharmonijskim orkestrom Malage (OFM). Constantini je bio solist na svim izvedbama, a ovo je djelo svoju premijeru na američkom kontinentu doživjelo u svibnju 2023. godine s Tacoma Symphony u Seattleu. Uz izvedbu na bandoneonu, Constantini je tada izveo i slavnu Rhapsody in Blue Georgea Gershwina na klaviru.
U sezoni 2021./2022. nastupao je s najvažnijim španjolskim orkestrima, uključujući Simfonijski orkestar Bilbaa (BOS), Orkestar Pokrajinskog vijeća Alicantea (ADDA), Real Filharmoniju Galicije, Orkestar Extremadure (OEX) i Orkestar grada Granade (OCG). Njegovi recitali punili su prestižne dvorane poput Wigmore Halla u Londonu, Nacionalnog auditorija u Madridu, Teatro de la Zarzuela u Madridu, te festivale poput Glazbeno-plesnog festivala u Granadi i Filharmonijskog društva u Malagi.
Constantinijeva potpuna predanost glazbi čini svaki njegov nastup jedinstvenim događajem. Prepoznat je kao rođeni komunikator, s izuzetnom osjetljivošću i nevjerojatnom tehničkom vještinom izvedbi. Njegova izvedba na bandoneonu i klaviru pretvara svakog slušatelja u svjedoka emocionalno bogatog i virtuoznog umjetničkog izraza.
Constantini je dosad izdao devet albuma, deveti je posvećen djelima Johanna Sebastiana Bacha izvedenim na bandoneonu, pod Warner Classics, kao prvi solo album bandoneona u povijesti ove prestižne izdavačke kuće.
Osim svog bogatog koncertnog angažmana, u drugoj polovici 2022. godine Constantini je stekao veliku popularnost na društvenim mrežama zahvaljujući viralnim objavama u kojima izvodi klasičnu glazbu na klaviru i bandoneonu. U samo šest mjeseci prikupio je više od 150.000 pratitelja, uključujući 120.000 na Instagramu, i milijune pregleda, što je rijetko postignuće za umjetnike u klasičnoj glazbi.
Doživite ovu nezaboravnu večer u Cavtatu i pridružite nam se na koncertu Claudia Constantinija, čarobnjaka bandoneona, koji svojim interpretacijama šansona, tanga i klasičnih skladbi donosi čaroliju zvuka na jedinstvenoj taraci vile Banac.

Pročitajte još

[FOTO] Pogledajte kako je bilo na Gershwinovoj večeri

Dulist

MIHO SKVRCE: Dubrovački umjetnik predstavio ciklus ‘Refleksije u plavom’

Dulist

SUPETART Slojevitost identiteta kroz djela Iris Lobaš Kukavičić

Dulist