Aktualno

Seminar o potporama za voće i povrće

seminar voce 2

U prostorijama HGK – ŽK Dubrovnik danas se održao seminar pod nazivom „Institucionalna potpora sektoru voća i povrća kroz uspostavu modela funkcioniranja: usporedba međunarodnih iskustava”.

Seminar je dio projekta ORTOFRUTTA u kojemu sudjeluju tri županijske Gospodarske komore (dubrovačka, splitska i osiječka) u suradnji s talijanskim partnerima: Jadransko-jonskim forumom gospodarskih komora, Trgovačka i gospodarska komora regije Emiliga-Romagna, Centar za vanjsko-trgovinske odnose regije Abruzzo te Gospodarska komora Forli-Cesena.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 165.000€, a trajanje projekta je 12 mjeseci.
 
Na seminaru su se prezentirali talijanski modeli uspostave veletržnica i opskrbnog lanca u poljoprivredi, tipovi organizacije veletržnica te institucionalna potpora istome.
 
Talijanska iskustva su predstavili prof. Michele Dall’Olio, iz tvrtke Reefer Logistics – konzultantska tvrtka za logistiku, marketing i upravnjanje tvrkama u sektoru svježih proizvoda te Piero Galasso, predsjednik “Società Mercantile Abruzzese” – tvrke koja upravlja prehrambenim centrom "La Valle della Pescara".
 
Projekt će se nastaviti studijskom posjetom Pescari, gdje će domaći poduzetnici i institucije imati priliku vidjeti kako funkcioniraju talijanske veletržnice i veliki distributivni centri.

Pročitajte još

[FOTO] Ogromna šteta Pod Dubom

Dulist

Poplutao prilaz i krovna taraca dječjeg vrtića Palčica – intervenirali vatrogasci!

Dulist

Ispod zvonika voda do koljena!

Dulist