Kultura

Selma Selman otvorila ‘Perforacije’ u Lazaretima

Selma Selman Perforacije

Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti koji u svojem programu povezuje alternativne oblike kazališta, plesa i performansa,  17. i 18. lipnja nalazi se u Art radionici Lazareti u Dubrovniku, nakon čega festival seli u Rijeku, Split i Rijeku.

Sinoć su u dubrovačkom dijelu programa posjetitelji imali priliku vidjeti Selmu Selman, koja je otvorila Perforacije. Večeras se očekuju Mario Kikaš i Mila Pavićević sa zajedničkim radom ‘Šavovi’.

Selma Selman je romska umjetnica iz Bihaća koja se bavi slikarstvom, instalacijama i performansom, umjetnica koja ispituje društveno nametnute granice i opća mjesta. Pažnju je privukla performansom ‘Sestro, čuvaj se kriminalaca’ u kojem je problematizirala percepciju Roma kao kriminalaca i lopova.

‘Šavovi’ Kikaša i Pavićević  su plesna predstava proizašla iz kolektivnog rada koji se odvijao poduže vrijeme i u različitim fazama, s različitim horizontima i različitim akterima. Posebno je važno istaknuti solo nastup Jure Radnića koji iz sjećanja priziva solo nastupe svojih plesnih suradnica iz integralne verzije predstave.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist

Brass & Percussion septet DSO-a na Osječkom ljetu kulture

Dulist