Zanimljivosti

Saznajte što vas sve očekuje na ovogodišnjoj Europskoj noći istraživača u Dubrovniku

europska noc istrazivaca 2

Zadnji petak u rujnu rezervirajte za Europsku noć istraživača koja će se istodobno održati u 25 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku!

Kao i prošlih godina, istraživači su za sve posjetitelje pripremili bogat i zanimljiv program koji uključuje edukativne i kreativne radionice, predavanja, eksperimente, izložbe, kvizove i igre.

Kako izgleda postati istraživač na jedan dan, moći ćete saznati u petak, 27. rujna u Studentskom domu u Dubrovniku.

Banner 300x250 DU 1

Dubrovački istraživači su za posjetitelje pripremili čak 15 različitih sadržaja. Moći ćete saznati više o financijskoj pismenosti i naučiti kako vlastitu ideju plasirati na tržište u obliku proizvoda ili usluge. Učenici će od prirodnog polisaharida izrađivati alternativni materijal u obliku gela i njime uklanjati nečistoće s površine drvene građe, promatrati zviježđa, usavršiti mornarske vještine, istraživati morske organizme, učiti o očuvanju okoliša i mora, steći osnovne vještine za reanimaciju, zaroniti u svijet tehnologija vizualizacije i otkriti holograme. Za osnovnoškolce i srednjoškolce smo pripremili kvizove s povijesnim temama. U radionici ‘Pun i fit’ ćete saznati puno korisnih informacija o zdravoj i nezdravoj hrani, a moći ćete kreirati idealni jelovnik. ‘Kako se biljke nose sa stresom?’, ‘Kako štetni plinovi mogu narušiti naše zdravlje?’ – saznajte ovo i još puno toga na Europskoj noći istraživača u Dubrovniku.

Osim u Dubrovniku, istog dana Europska noć istraživača održat će se i u Splitu, Zadru, Puli i Rijeci.

Pročitajte još

DUBROVNIK U JAPANU Međunarodni sajam “Tourism EXPO Japan 2024”

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1501. Umro pjesnik Džore Držić, Marinov stric

Dulist

MITROVIĆ MOLI ZA POMOĆ Sokolu treba pregled, pa ako tko ide za Šibenik ili Zagreb…

Dulist