Aktualno

Sastanak partnera i suradnika na projektu JASPPer

ippa jasper 01

Sastanak partnera i suradnika na projektu JASPPer s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, te predstavnicima Javnih ustanova i tvrtki nadležnih za upravljanje vodama i morem održao se 12. studenoga na Sveučilištu u Dubrovniku.

Projekt JASPPer (Joint Actions for Sea Pollution Prevention) je EU/IPA projekt iz komponente II (Prekogranična suradnja), Mjera 1.1. (Zajedničke mjere za zaštitu okoliša, prirode i kulturne baštine) kojemu su neki od glavnih ciljeva uspostavljanje suradnje i povećanje kapaciteta za zajednički nadzor kvalitete morske vode i upravljanje otpadnim vodama između relevantnih institucija Republike Hrvatske i Crne gore i otkrivanje prekograničnih parametara onečišćenja.

Hrvatski partneri u projektu su: Hrvatski hidrografski institut i Sveučilište u Dubrovniku – Institut za more i priobalje, dok su crnogorski partneri u projektu: Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore i Sveučilište u Crnoj Gori – Institut za biologiju mora – Kotor.

Uvodnu riječ i predstavljanje projekta i partnera održao je doc. dr. sc. Nenad Leder iz Hrvatskog hidrografskog instituta koji je ujedno i voditelj projekta. Mr.sc. Pavle Đurašković, predstavnik Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, objasnio je ulogu crnogorskih partnera u projektu. Predstavnici Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku dr. sc. Enis Hrustić i Stijepo Ljubimir, dipl. ing., prezentirali su metodologiju i plan istraživanja utjecaja ispusta otpadnih voda u pograničnim područjima Republike Hrvatske i Crne Gore.

Sastanak je završen s konzultacijama projektnog tima s dionicima s ciljem aktivnog uključivanja, razmjene ideja i saznanja, te implementacije budućih projektnih rezultata u strategiji razvoja prekograničnog područja.

Pročitajte još

SUTRA NA KALAMOTI u Villi Rose glazbeni spektakl koji se ne propušta

I na aerodromu se osjeća manjak radne snage, motiviraju zaposlenike izdašnim nagradama

Ivana Mijić Vulinović

DOJAVITE LOKACIJE ŽIVIH JEDINKI Periske – jeste li ih vidjeli?

Dulist