Politika

SANJA PUTICA: ‘Žene u politici nisu kvota nego osobe!’

Putica press 1

Kandidatkinja s liste Hrvatske demokratske zajednice X. izborne jedinice i predsjednica Zajednice žena ‘Katarina Zrinski’ Sanja Putica održala je danas tiskovnu konferenciju na temu položaja žena u društvu i politici.

Jutro je zajedno sa članicama županijske i gradske organizacije ‘Katarina Zrinski’ provela u posjetu ženi poduzetnici, gđi Mili Bulimbašić, urednici izdavačke kuće Kronomedia, časopisa „Satovi i nakit“ te ‘Maslinarka’ gdje su razgovarali o problemima s kojima se svakodnevno susreću žene u poduzetništvu.
-Platforma Zajednice žena Katarina Zrinski u okviru HDZ-a djeluje na dvije osnove, političkoj i onoj humanitarnoj. Upravo tom prigodom posjetili smo danas gđu Bulimbašić koja probija birokratske barijere, koja je na tržištu i koja se dokazala u poduzetničkom duhu i uspjela prijeći sve prepreke u jednom, još uvijek, poprilično muškom svijetu’– kaže Putica.

Naglašava da se program HDZ-a temelji na tri stupa, a sva tri se itekako tiču žena – poticanje ženskog poduzetništva, rješavanja statusa žene kao majke, hraniteljice, rodilje, ali i jednoj od novosti, a to je osnivanje alimentacijskog fonda za roditelje koji ne mare za svoje djecu.

-Često se govori o ‘ženskim kvotama’, pitaju nas jesmo li zadovoljni brojem žena na našim listama. Ja bih rekla da je napokon došlo vrijeme da prestanemo razgovarati o kvotama u tom smislu. One jesu zakonska obveza i mi se kao društvo borimo za poštivanje zakonskih okvira. Međutim, žene ne žele biti gledane kroz prizmu kvote. Želimo da se cijeni kvaliteta žena na našim listama i u izvršnoj vlasti, a mi ćemo kao stranka tome sigurno doprinjeti nakon pobjede 11.rujna. Tema položaja žena u politici nije tu samo da bi se žene izborile za svoja prava nego je nužna zbog ravnoteže u društvu– ističe Putica.

Za kraj Putica je poručila kako se žene ne smiju predati i kako vjeruje da će pronaći svoje mjesto i u Saboru i izvršnoj vlasti gdje su dosada uvijek pokazale kompetenciju.

Pročitajte još

NIKA SILIĆ MAROEVIĆ Kolaps Grada Korčule HDZ je mogao spriječiti prije 2018.

Dulist

ANDRIJA FABRIS Pozivam gradonačelnicu da cijeli spis odnese u DORH i zaštiti građane Korčule!

Dulist

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist