AktualnoUrednički izbor

SAMOIZOLACIJA BLIZU DAKSE Brod La Belle de l’Adriatique uplovio u Gruž i iskrcao smeće

cruiser003

Brod La Belle de l’Adriatique je oko 14 sati uplovio u grušku luku, a sve kako bi, neslužbeno doznajemo, riješio pitanje zbrinjavanja otpada. Inače, brod je od 18. ožujka na sidrištu kraj Dakse, a tamo će se i vratiti nakon zbrinjavanja otpada, radi 14-dnevne samoizolacije. Inače, prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite brodovi bez posade koji dolaze na tzv. raspremu moraju se primiti u luke te će spomenuti brod, nakon isteka 14-dnevne samoizolacije, biti na vezu broj 11 u luci u raspremi.

Treba spomenuti i kako je jučer, 19. ožujka Sindikat pomoraca Hrvatske tražio da se omogući žurno i sigurno vezivanje putničkih brodova u hrvatske luke. Trenutna situacija u kojoj putničkim brodovima nije dopušteno uplovljavanje u luku, naveli su iz Sindikata pomoraca, diskriminira posadu i putnike brodova te ih dovodi u nepovoljnu situaciju. Odnosi se to i na La Belle de l’Adriatique, koji je kako navode iz Sindikata, trebao uploviti u dubrovačku luku kako bi obavio ulaznu graničnu kontrolu i nastavio putovanje prema luci Stari Grad. Na brodu nema putnika, a posadu broda čine zapovjednik i časnički kadar svih devet Hrvata, čelništvo hotela čine jedan Francuz, dok je ostala posada 36 filipinskih pomoraca, obavještava Sindikat. Brod je zadnjih 10 dana proveo u Grčkoj i Cipru, a svi članovi posade bez pogovora prihvaćaju samoizolaciju na brodu u trajanju od 14 dana te sve mjere koje vlasti RH budu tražile, a vezano za COVID – 19.

-Tražimo da se poštujući sve mjere koje je donio Glavni stožer CZ u RH omogući pristajanje i ‘lay up’ u luci Gruž/Dubrovnik – naveli su jučer iz Sindikata.

Pročitajte još

[FOTO] ‘Knjige pod stablima’ razveselile Cavtaćane i Gružane, Maja i Bruno Šimleša predstavili knjige

Dulist

POKVARENO MESO, PLJESNIV KRUH, TRULO VOĆE… Skupoća očito nije najveći problem!

Dulist

ADIO GOSPAR IVO Hvala Vam za sve što ste radili za Mljet, Dubrovnik i hrvatsku povijest

Dulist