Sport

‘Samo im daj pucati!’

streljastvo015

Povodom Dana dubrovačkih branitelja Streljačko društvo Dragovoljac u subotu, 1. prosinca u streljani u Novoj Mokošici (sklonište ispod ambulante) organizira turnir zračnom puškom na 10 metara za sve ljubitelje streljaštva.

– Cilj turnira, prvog takvog u Dubrovniku, jest odati počast našim dragovoljcima, koji su sudjelovali u stvaranju slobodne nam Domovine – najavljuje natjecanje Mario Zdraulić, tajnik Društva koje okuplja nekolicinu volontera zaljubljenika u ovaj olimpijski sport te oko 40-tak djece. Dok razgovaramo s čelnicima Društva na streljani odzvanjaju udarci zrna u mete.

– Glavni, ali nimalo lagan zadatak, nam je promicanje streljačkog sporta i rad s mladim generacijama, uglavnom osnovnoškolcima. Naime, streljaštvo je sport koji kod mladih potiče koncentraciju, usredotočenost i preciznost, što današnjim generacijama nedostaje – ističe predsjednik Društva Robert Kulaš.

Sportski entuzijasti osnovali su Sportsko društvo “Dragovoljac” u travnju 2011. godine, kada su se prijavili na poziv Grada Dubrovnika za ustupanje gradskih skloništa udrugama. U skloništu ispod ambulante u Novoj Mokošici organizirali su streljanu sa šest meta, iz Župe dubrovačke posudili streljačke instrumente, dok su zračne puške nabavljali postupno.

– Predsjednik i ja smo započeli s dvije puške, a danas ih već imamo dovoljno za rad s mladima – objašnjava Zdraulić, koji najavljuje i skori nastup kadetske ekipe u južnoj skupini Prve kadetske lige.

– Djeca vole metu, samo im daj pucati! Ali ipak najviše vole na kraju treninga gađati čep, to je tek festival – ističe Zdraulić. Mjesečna članarina u Društvu iznosi 25 kuna, a na godišnjoj razini 200 kuna. Za nastup na subotnjem turniru prijava iznosi 35 kuna.

Iz Streljačkog društva Dragovoljac očekuju velik odaziv sugrađana. Za 29. i 30. studenog od 15 do 21 sat zakazani su treninzi, dok će se samo natjecanje održati 1. prosinca od 8 do 20 sati, i to u četiri kategoriji, muškoj i ženskoj te mlađoj i starijoj. Proglašenje najboljih predviđeno je za nedjelju, 2. prosinca u 11 sati.

Pročitajte još

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist