DuList IN

SAMO A CAPELLA Upoznajte korčulansku klapu Rikordo!

Klapa Rikordo

Ovogodišnja Festa Dubrovnik otvorila se iznimnom glazbenom večeri, Festom od Klapa, 26. siječnja u Kazalištu Marina Držića.

Nastupile su klape Karaka, Kurenat, Staglin, Oštro, Cavtajke, Subrenum, FA Linđo, Kaše, a uz njih i nova, mlada klapa s Korčule – Rikordo, posebno najavljena na prošlotjednoj konferenciji za medije. Stoga smo ih odlučili upoznati!
Kako nam je kazao Mario Telenta, član klape Rikordo, okupili su se na Zlinjama, u Blatu na Korčuli, mjestu koje se usko veže uz pojam klapske pjesme, a odlučili su se družiti s ciljem da se tradicija nastavi.

-Osnovali smo se se 27. studenog 2015. godine. Ima nas sedam, od 17 do 29 godina! Prvi tenor je Petar Tomas, drugi tenori su Vinko Šeparović, Nikola Žaknić, te Ivan Baničević, bariton je Alen Mašković, a basevi Frano Marinović i ja – kaže nam simpatični ‘kontakt za medije’, Mario, koji objašnjava i naziv klape. Naime, riječ ‘rikordo’ ima duboko i predivno značenje, a označava natpis na prstenu kojim je mladić dao obećanje djevojci da će je jednog dana uzeti za ženu. Poštujući tradiciju, klapaši iz Rikorda kažu nam da se bave i bavit će se isključivo a capella pjevanjem. Iako mladi, već su imali nekoliko nastupa, a Mario napominje kako ih je iznimno veselio nastup u KMD-u.

-Dosad smo nastupali kao gosti na konertu klape Kumpanji i Kolajna, te kao gosti na Uskrsnjem koncertu Narodne glazbe Blato. Sudjelovali smo i na jubilarnom 50. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2016., na večeri klapa debitanata – kazao nam je Mario iz klape, koji svojim nastupima sada mogu pridodati i posebnu festu, od klapa!
MNJ

Pročitajte još

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist