Sport

ŠAHISTI ZA POVIJEST Konačno u eliti!

sah prva ekipa

Šahisti ŠK Dubrovnika osvojili su drugo mjesto na ekipnom prvenstvu 1. B hrvatske šahovske lige, koje se proteklog tjedna održalo na Malom Lošinju, te se prvi put u dugoj povijesti kluba plasirali u najviši rang natjecanja!

Dubrovački su šahisti u konkurenciji deset klubova do drugog mjesta i plasmana u hrvatsku šahovsku elitu – Premier HŠL 2017./2018. stigli s pet ekipnih pobjeda (najviše od svih u ligi), jednim neodlučenim rezultatom te tri poraza.
Dubrovčani su turnir otvorili fantastično, nanizavši četiri pobjede: protiv ŠK Mornara Split (3,5:2,5), ŠK Brda Split (4,5:1.5), ŠK Pule (4:2) te ŠK Zadra (5:1). Potom su uslijedili porazi od kasnijeg prvoplasiranog ŠK Đakova (1,5:4,5) te ŠK Bibinja (2,5:3,5) i HAŠK Mladosti Zagreb (3,5:2,5). Crna serija prekinuta je pobjedom protiv ŠK Vinkovaca (4:2), a meč u posljednjem kolu protiv ŠK Štridona iz Štrigove završio je 3:3.

-Zahvaljujem tvorcima moglo bi se reći toga čuda, francuskom velemajstoru Sebastienu Felleru, međunarodnim majstorima Željku Bogutu i Ivanu Galiću, FIDE majstorima Ivanu Benderu i Augustinu Brnasu i majstorskim kandidatima Tomislavu Šeparoviću i Ivu Ivankoviću. Zahvaljujemo i Gradu Dubrovniku i Dubrovačkom savezu športova koji su nas, prije svega i financijski podržali i svim ostalima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom pothvatu, u 84. godini postojanja dubrovačkog šahovskog kluba. Svi skupa zdravi i živi bili! – istaknuo je predsjednik ŠK Dubrovnika Bajro Sarić.

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist