Aktualno

ŠAHISTI SE OPROSTILI OD GOSPARA TKALECA Svoju veličinu pokazIvao je ljubavlju prema bližnjemu

tonci tkalec in memo

Partio je naš prijatelj, dobročinitelj i pokrovitelj kluba – zapisali su iz Šahovskog kluba Dubrovnik u svom oproštaju od gospara Tonćija Tkaleca, dugogodišnjeg dubrovačkog ugostitelja.
Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Biti u društvu čovjeka koji svoju veličinu pokazuje ljubavlju prema bližnjemu, osobito prema djeci, vedrinom duha… čini vas posebnima. Nema više gospara koji je od Buže stvorio mjesto koje su furesti obavezno hodočastili ispijajući koktel s pogledom na kajake koji se lijeno vuku po modrom prostranstvu dok se na tom platnu što nam ga je Višnji do` bljeska zeleni Lokrum.
Tamo na Buži, gospar Tonći se radovao dubrovačkoj dječici koja su ga pohodila družeći se na crno-bijeloj ploči. Bilo je to za njih posebno mjesto gdje su upravo tako i osjećali zahvaljujući blagonaklonosti i nesebičnosti našega gospara.
Tamo je rođena i ideja o jedinstvenim šahovskim figurama s likovima koji su obilježili Grad. Tamo kraj Buže, gdje se zajedno sa svojim bratom, herojem Domovinskog rata, Sinišom, kupao, tamo gdje je rastao, tamo gdje je i nastao skriveni dragulj s najljepšim pogledom, “Bard” (Mala Buža) tamo je dugo vremena bilo i mjesto okupljanja dubrovačkih šahista.
Klub više nije tamo, a otišao je i Tonći.
Partio je naš prijatelj, dobročinitelj i pokrovitelj kluba. Nema više osobe koja će velikim slovima biti upisana u povijest Grada, ali iznad svega partio je Čovjek s onim velikim početnim slovom.
(N. Ivanković)

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist