Grad

SADNICAMA ULJEPŠALI ŠKOLSKI OKOLIŠ Učenici OŠ Montovjerna priključili se akciji ‘Zasadi stablo, ne budi panj’

frankovic os montovjerna zasadi stablo 1

Grad Dubrovnik pridružio se trećoj Nacionalnoj kampanji sadnje stabala 2021. u organizaciji udruge ‘Zasadi stablo, ne budi panj!, a tim povodom ovog je četvrtka gradonačelnik Mato Franković podržao ovu akciju u Osnovnoj školi Montovjerna gdje su učenici posadili dva stabla u suradnji s Inner Wheel klubom Dubrovnik.

-Podržavamo ovaj projekt jer nam uvijek nedostaje zelenila. Svjedoci smo toga da smo s jedne strane pritisnuti željom mladih za izgradnjom novih stambenih jedinica i objekata koji niču ne samo na užem, već i na širem području grada. S druge strane moramo biti svjesni da moramo čuvati i štititi okoliš i da su stabla iznimno bitna jer smanjuju prosječno razinu temperature, značajno sudjeluju u razvoju kvalitete kisika te vizualno uljepšavaju okoliš. Nastavit ćemo podržavati ovu akciju te apeliramo na sve one koji nešto grade, rade i stvaraju da na ovaj način daju dodatnu vrijednost ostavljajući stabla koja možda postoje na tom mjestu gdje izvode radove, a da im baš ne smetaju – naglasio je gradonačelnik.

Stručna savjetnica za napredovanje i članica upravnog odbora udruge ‘Zasadi stablo, ne budi panj’ Livia Faić zahvalila je gradonačelniku i ravnateljici OŠ Montovjerna Luciji Vujica što su podržali ovu akciju.

-Posebno bih zahvalila i Inner Wheel klubu Dubrovnik koji je osigurao sadnice za ovu akciju. Ovo je treća godina zaredom da organiziramo Nacionalnu kampanju sadnje stabala u Hrvatskoj. Za sada je zasađeno više od 150 tisuća stabača i u njima je sudjelovalo više od 55 tisuća sudionika. Cilj je naglasiti kako se posljedice klimatskih promjena mogu ublažiti sadnjom stabala – rekla je Faić.

Sadnice stabala posadit će se još na području Gimnazije Dubrovnik, dok je u 2022. planirana sadnja u vrtu Područne škole Koločep.

Inače, udruga ‘Zasadi stablo, ne budi panj!’ organizira nacionalne kampanje sadnje stabala na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj. Na obostrano zadovoljstvo i svjesni potrebe za djelovanjem u utrci s klimatskom krizom, nude odgovor na istu, kako bi svi zajedno podizali ekološku svijest i potvrdili društvenu i ekološku odgovornost te na taj način potpomogli u realizaciji strategija ublažavanja posljedica klimatskih promjena prema EU standardima.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist