DuList IN

SAD JE I SLUŽBENO Zucchero i Cetinski za Doček na Stradunu! Cijena – 360 tisuća eura

zucchero

Talijanski kantautor Zucchero uvest će Dubrovčane u 2025. godinu. Potvrdio je to i službeno gradonačelnik Mato Franković ovog četvrtka predstavljajući dio ovogodišnjeg programa Dubrovačkog zimskog festivala. Uz njega će na Stradunu za Doček zapjevati i Toni Cetinski.
Kako je rekao Franković, Zucchero je čovjek čije se pjesme izvode diljem svijeta.
-Zašto smo odabrali Zucchera? Razmišljali smo koji je najbolji međunarodni strani pjevač za prvi put kojeg Dubrovnik treba dovesti i došli smo do zaključka da Zucchera slušaju svi, mladi, srednja generacija i stariji. Svi znaju njegove pjesme – rekao je te dodao kako će ovo biti još jedna Nova godina za pamćenje.

-Ovo je veliki iskorak za Dubrovnik jer već dva desetljeća svi ističu bitnim kako je potrebno da Dubrovnik dovede stranu zvijezdu. Taj posao nije nimalo lak te mi je čast što na kraju mog drugog mandata možemo reći da smo doveli sve velike regionalne zvijezde, a ovaj put smo napravili korak više – rekao je.
Dubrovački zimski festival počinje 30. studenog koncertom Jelene Rozge.

Ponovio je i kako će za Dan branitelja 6. prosinca na Stradunu zapjevati Thompson ako mu to dozvole obiteljske okolnosti, a za koncert su angažirani Đani Stipaničev te klape Ragusavecchia i More.

Banner 300x250 DU 1

-Verujem da ćemo imati značajan broj stranih posjetitelja na Dočeku – rekao je te se zahvalio i hotelu Rixos koji u okviru Dočeka dovode tri velike hrvatske i regionalne zvijezde.
-Imamo u gradu Severinu, Petra Graša, Dina Merlina, Tonija Cetinskog i Zuccher. U četiri dana pet megazvijezda, to nema nijedan grad u Republici Hrvatskoj. Moram spomenuti i Studentski dom koji također radi sjajan program s brojnim izvođačima. Sve se to radilo koordinirano s gradskom upravom – rekao je te dodao kako je duboko uvjeren da imamo daleko najbolji program za Advent.
Potom je rekao kako će se 28. prosinca održati koncert Dobra večer prijatelji posvećen Milu Hrniću, velikom hrvatskom i dubrovačkom glazbeniku. Na taj način će mu se odati poštovanje. U okviru tog koncerta pjevat će Dražen Zečić, Tedi Spalato, Đani Stipaničev, Alen Nižetić, Iva Ajduković Marović, Bruna Oberan, klape Kaše, Ragusavecchia i Subrenum… Dan kasnije na Stradunu će zapjevati Sergej Četković, a potom i Matija Cvek. Za naše najmlađe sugrađane 31. prosinca organizirat će se dječji doček uz Ante Gelo bend, Ivu Ajduković Marović i Brunu Oberan, a onda, rekao je gradonačelnik, kreće show s Cetinskim i Zuccherom.
-Oni će napraviti takav spektakl koji će se dugo, dugo pamtiti i o kojem će se dugo pričati ne samo u našem gradu nego u cijeloj regiji – uvjeren je gradonačelnik.
Osvrnuo se i na troškove. Nastup Tonija Cetinskog u iznosu od 60 tisuća eura platit će se iz Proračuna Grada Dubrovnika, dok će se trošak nastupa Zucchera pokriti sponzorima.
-S obzirom na visoku cijenu Zucchera kontaktirao sam niz sponzora koje još nećemo objaviti, ali hoćemo vrlo skoro. Oni su odlučili  pokriti cjelokupan trošak, a cijena njegovog nastupa je 300 tisuća eura – rekao je te napomenuo kako će taj trošak do zadnje lipe platiti sponzori. Za Doček ćemo imati i vatromet, potvrdio je.
Istaknuo je i kako se dugo pregovaralo za dolazak Zucchera.
-Poznato vam je da većina velikih zvijezda ne želi nastupati za Doček. Pregovori su trajali 6 mjeseci te smo konačno došli do potpisivanja ugovora – napomenuo je gradonačelnik.
Na pitanje nada li se dolasku Talijana i hoćemo li imati letova, istaknuo je kako Grad ima izvrsnu komunikaciju s Ryanairom te najavio mogućnost uvođenja posebnih letova neposredno prije i nakon Dočeka, a razgovara se i s Croatia Airlines o takvim izvanrednim letovima. Dodao je i kako su brojne agencije pokazale interes za čarter letove.
-Vjerujem da ćemo sve to uspješno uspjeti odraditi, kao što smo odradili i prošle godine sa Zdravkom Čolićem kada je Stradun bio dupke pun – rekao je Franković te dodao kako će se ekrani postaviti i na Gundulićevoj poljani, na Pilama, u Lazaretima… kako bi svi mogi uživati u hitovima Zucchera.

Pročitajte još

[FOTO] Otvoren trinaesti DuFF u Kinu Sloboda

Dulist

CETINSKI NAJAVIO IZVEDBU SA ZUCCHEROM ‘Kao mladić obožavao sam ovog čovjeka’

Dulist

‘DOK NAS INTELIGENCIJA NE RASTAVI’ U KNAP-U Predstava pod redateljskom palicom Roberta Boškovića

Dulist