AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

Saborski zastupnici koji završe u izolaciji dobit će punu plaću, građani baš i ne

sabornica

Ako zbog sumnje na koronavirus u samoizolaciji završi saborski zastupnik, za taj mjesec dobit će punu plaću. Ako u samoizolaciji od dva tjedna završi građanin koji nije dužnosnik, dobit će 2.100 kuna, donosi dnevnik.hr.

Zastupnik Joško Klisović vratio se na posao i osjeća se dobro, nema simptome koronavirusa. Dok je bio u samoizolaciji, otvorio je bolovanje. O tome je obavijestio glavnog tajnika Sabora i tako opravdao izostanak s posla. Bez obzira na bolovanje, dobit će punu plaću.

-Zakon je takav, ja sad ne ulazim u to je li to fer ili ne, ali jednako tako ljudi mogu postaviti pitanje je li fer da 24 sata dnevno imate radno vrijeme i da uvijek morate biti dostupni – kaže Joško Klisović za dnevnik.hr.

-Svi moraju biti jednaki pred zakonom tako da se ja zalažem za to da i ova pitanja vezana uz bolovanje saborskih zastupnika budu istovjetna drugim zaposlenima u RH – smatra Mirando Mrsić.

Ivan Vilibor Sinčić smatra pak kako bi saborski zastupnik trebao biti u svakom slučaju u jednakom ili podređenom položaju nikako u boljem.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist