Sport

RUKOMETAŠI LOVE VRH SKUPINE ‘Protiv Rumunjske se vratiti na pobjedničke staze’

WhatsApp Image 2024 01 14 at 21.55.21

Nakon pobjede protiv Španjolske i remija s Austrijom, pred hrvatskom muškom seniorskom reprezentacijom je susret s Rumunjskom, danas od 18 sati. Riječ je o posljednjem, trećem kolu prve faze natjecanja na 16. europskom prvenstvu kojemu je Njemačka domaćin od 10. do 28. siječnja. Rumunjska je nakon dva poraza od Austrije i Španjolske izgubila sve mogućnosti za prolazak dalje. Ali to ne znači da s bijelom zastavom predaje dolazi na susret s Hrvatskom. Naša reprezentacija želi se vratiti na pobjedničke staze u SAP Areni i s novim samopouzdanjem krenuti ka Kolnu, odnosno drugoj fazi natjecanja, objavili su iz Hrvatskog rukometnog saveza. 

Inače, Hrvatska i Rumunjska su samo dva puta do sada igrale međusobno na velikim natjecanjima. Prvi put u Portugalu na Eeuropskom prvenstvu 1994. godine i tada je Hrvatska slavila 24:23, a drugi put na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj 2011. godine kada su naši rukometaši pobijedili 27:21.

Osim za pripremu utakmice s Rumunjskom, hrvatska reperezentacija cijelo je prijepodne željno očekivala vijesti iz bolnice u Heidelbergu gdje je na posebnim pregledima bio ozlijeđeni Ivan Martinović. Vijesti nažalost nisu dobre. Za njega je europsko prvenstvo izgubljeno. Koliko će dugo biti izvan terena reći će nam liječnici sljedećih dana.

Stručni stožer i reprezentacija nisu se previše bavili kalkulacijama i matematikom. Sami odlučujemo o svojoj sudbini. Dobijemo li Rumunjsku, bit ćemo prvi, a koliko bodova ćemo prenijeti odlučuje susret Španjolske i Austrije koji igraju poslije nas. Dobije li Španjolska, Hrvatska u Koln nosi dva boda, a dobije li Austrija ili igra neodlučeno, mi i oni idemo dalje s po jednim bodom, navode iz HRS-a.

 

Foto HRS

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist

Barakude će prvu utakmicu odigrati u nedjelju sa Crnom Gorom

Dulist

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist