Kultura

‘RIBE SU U PITANJU’ Prava izložba za petak navečer!

Baricevic Skerlj Grabovac Ligorio Galerija 12

Ovoga petka, u sedam i po navečer, otvorena je u caffe baru Galerija izložba ‘Ribe su u pitanju’ priznatog dubrovačkog ‘četverca’ – Josipa Škerlja, Miša Baričevića, Vedrana Grabovca i Lorena Ligoria.

U zanimljivom društvu i uz iće i piće u Kunićevoj ulici, izložbu je otvorio prof. Teo Trostmann, kazavši kako je ‘baš prigodna za petak’.

-Drago mi je da smo baš ovdje u kafiću znakovitog imena, Galerija, stigli otvoriti izložbu ovog našeg dubrovačkog četverolista – Škerlja, Grabovca, Baričevića i Ligoria. Tema je tipična meditaranska, ribe, idealna za petak navečer. U Dubrovačkom slikarstvu ne toliko nazočna, ako zanemarimo našega proslavljenog Medovića, pa do kapetana Mamića koji se u zadnje vrijeme probio ribama – kazao je Trostmann, kazavši da su ovo slikari u zrelim godinama, no u samosvojnim rukopisima uvijek znaju iznenaditi.

Podsjetimo, dubrovački četverolisti izlagao je nedavno zajedno, točnije u listopadu 2015. godine, a izložbu je takoer otvorio Trostmann, kazavši tada kako ‘i umjetnici i znanstvenici ‘provode puno vremena u samotnom radu i preispitivanju, ali i najbistriji među njima teško postižu kritičnu objektivnost prema vlastitom djelu; tek drugi postaju naše ogledalo – i tako se razvijaju srodni pokreti i društva’.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist