DuList PROMO

RESTORAN NATALI Šetnja kroz okuse, mirise i osjećaje

natali naslovna

U našem gradu, koji vrvi od ponude prilično sličnog, ako ne i istog gastro sadržaja, osvježenje je, ali i izazov, susresti se s nečim drukčijim. Resto­ran Natali upravo je takva priča koju smo uistinu morali doživjeti i okusiti kako bismo vam je mogli predstaviti i izazvati bar trunku znatiželje koja bi vas ponukala da se prepustite njego­vim gastro čarima.

Sinergija tradicije te modernog
Poslije deset godina obnove po strogim konzervatorskim smjernicama, ljet­nikovac Natali smješten na Gornjem Konalu, prošle je godine zasjao punim sjajem istovremeno se naslanjajući na bogatu dubrovačku ladanjsku povijest i ističući sinergiju tradicije te moder­nog. Ove sezone, nakon ljetnikovca, vrata je otvorio istoimeni restoran, i to ne samo svojima gostima, nego svima željnima vrhunskih zalogaja i autentič­nog ambijenta.

Natali 5 3

Maslinata i prekrasan glorijet
Samim ulaskom na posjed ljetnikovca, posjetitelju zastaje dah pred skladno uređenim prostorom. Trebalo je jako puno volje, strpljenja i upornosti za ovom zdanju vratiti nekadašnji sjaj. Koracajući kamenim skalinima i gle­dajući grane kapara koji se lelujavo spuštaju niz starinske mire, približa­vamo se kaskadnim renesansnim vrto­vima koji u isto vrijeme bude osjećaj divljenja i radost djetinjih dana kada smo se igrajući žmurice skrivali u obra­slim kantunima ruševina. Ovi, sada uređeni i bogati vrtovi, pravi su odmor za tijelo i dušu. Maslinata i lozom isprepletena odrina vodi nas do pre­krasnog glorijeta gdje puca pogled na povijesnu gradsku jezgru. Toliko smo blizu gradske vreve, a opet u umiruju­ćem i intimnom okruženju.

Poštujući sezonalnost i svježinu
Kapaciteta 40-ak sjedećih mjesta, ovaj restoran idealan je za romantične večere, sve vrste malih proslava i obi­teljskih okupljanja. Prilikom našeg dolaska, srdačno nas je pozdravio glavni kuhar Dubravko Stanojević koji nam je kroz morski degustacijski slijed predstavio svoju viziju resto­rana Natali. S bogatim kulinarskim iskustvom, između ostalog steče­nim u Michelinovom restoranu, chef Dubravko pomno kreira svoja jela koristeći najnovije tehnike francuske kuhinje, a pritom pazeći na svježinu sti. Tako smo imali priliku isprobati tri predjela i jedno glavno jelo koji su fuzija mediteranske tradicionalne i moderne kuhinje s daškom azijskog utjecaja. ­

Natali 10 8Tuna tartar

Inače, jelovnik je vrlo sažet, baziran na lokalnim proizvodima i namirni­cama, ribi naših ribara te domaćem mesu. Pasta je iz njihove proizvod­nje, kao i kruh sa začinskim biljem kojeg svakodnevno freško spravljaju. Jelima se dodava začinsko bilje iz nji­hovog đardina te se ukrašavaju cvi­jetom kapara s mira ljetnikovca. Na početku ovog gastro putovanja uživali smo u izvrsno izbalansiranom tuna tartaru posluženom s domaćom lju­tom majonezom, čipsom od kapara i tzv. flat breadom. Uslijedile su Jako­bove kapice u umaku od fois gras i tar­tufa uz dodatak moždine i čipsa od češnjaka. Potom smo isprobali domaće raviole, savršeno pripravljene, punjene mousseom od gambora. Za kraj, glavno jelo bila je sporo kuhana hobotnica sa slatkim pireom od koromača, tamnim umakom od hobotnice i botunima od limete.

 

Pomno složena vinska lista
Po preporuci smo isprobali istarsku malvaziju Bastian koja se cvjetno-voć­nom aromom izvrsno ljubi s kušanim morskim delicijama. Vinska lista je pomno složena s naglaskom na hrvat­ska vina. Možemo zaključiti kako je naše gastro iskustvo u restoranu Natali bilo mnogo više od obične večere – bila je to šetnja kroz okuse, mirise i osjećaje koji nas vraćaju jednostavnoj radosti i istinskoj ljepoti. Svaki zalogaj, svaki trenutak proveden u ovom okruženju savršeno je zaokružen u priču o tradi­ciji, inovaciji i užitku kojeg i vi možete doživjeti ovog listopada na Good Food Festivalu ili još prije, pozivom na 091 2101 221 za rezervaciju.

Natali 7

Pročitajte još

DAIKIN PERFERA Savršen spoj tehnologije, dizajna i udobnosti

Kako pretvoriti svako okupljanje u nezaboravnu avanturu – saznajte sada

Dulist.hr

Zaštitite svoj telefon i iskoristite sve njegove funkcije s osnovnim mobilnim dodacima