Sport

REPREZENTACIJA U Grčku idu tri jugaša

dobud reprezentacija01

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak je objavio popis igrača 14 igrača koja će biti na turniru u Ateni, gdje će se naša izabrana selekcija spremati za EP u Mađarskoj. Među odabranima su: Marko Bijač, Andro Bušlje i Nikša Dobud.

– Onih 14 igrača koji su igrali na turniru u Zagrebu, idu u Atenu. To su vratari Josip Pavić i Marko Bijač, igrači u polju Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Kristijan Milaković, Andro Bušlje, Ivan Buljubašić, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Maro Joković, Luka Bukić i Duje Živković. Nakon tog turnira ću definitivno odrediti popis 13 putnika na Europsko prvenstvo – kaže Tucak. – Na popisu nisu četiri mlađa igrača, tako je bilo i planirano. To su Ivan Marcelić, Franko Geratović,Ivan Domagoj Zović i Antonio Buha. Ovaj rad s reprezentacijom je sigurno plus za njihov nastavak karijere. Zaista su odlično odradili svoj dio. Buha i Zović će se priključiti juniorskoj reprezentaciji, Geratovića ćemo pratiti, a Marcelića ćemo nakon Atene pozvati da nam se priključi na treninzima u Zagrebu kako bismo imali tri vratara – izjavio je Ivica Tucak za riječki Novi List.

Izbornik je kazao kako bi se na listi putnika sigurno našao još jedan igrač Juga, no zbog ozljede nije u sastavu. Riječ je o Paulu Obradoviću:

– Zna se da smo nažalost hendikepirani izostankom Paula Obradovića, koji nam je izuzetno važan igrač u napadačkom, pa i u obrambenom dijelu igre. Ali što je, tu je. Njega nema i vidjet ćemo kako će sve to skupa izgledati na EP-u.

Reprezentacija putuje u Atenu u petak, 4. srpnja gdje će igrati protiv Grčke, Italije i Španjolske.

Pročitajte još

Klub američkog nogometa Dubrovnik Sharks otvara upise za nove članove u svim kategorijama

Dulist

(FOTO) Pogledajte treninge s ljetne škole atletike

Dulist

HRVATSKA DIŠE ZA DRAŽENA Spektakl u čast legende okuplja svjetske košarkaške zvijezde

Dulist