Politika

Referendum o golfu 28. travnja

referendum326

Imali smo telefonsku koordinaciju predsjednika klubova vijećnika i preliminarni je dogovor da će se referendum o golfu održati 28. travnja – izjavila je za duList predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti.

– S tim datumom bit ćemo u okviru odredbe da se referendum treba  održati 20 do 40 dana nakon odluke Ministarstva. Naravno da kad taj prijedlog dođe na Gradsko vijeće, da se on može i mijenjati. Ništa to nije definitivno – dodala je Muratti.

Ipak, vrijedi reći kako nije točno da se referendum mora održati baš u razdoblju 20 do 40 dana. Naime, kao prvo, predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti mora sazvati sjednicu u roku 30 dana od primitka jučerašnje odluke Ministarstva.

Potom, kad se na sjednici Gradskog vijeća izglasa odluka o raspisivanju referenduma, datum za održavanje referenduma mora biti u okviru 20 do 40 dana od objave raspisa referenduma u službenom glasilu Grada Dubrovnika ili kroz oglas u lokalnim medijima ili objave na treći način.

Tako da, tehnički gledano, s referendumom uopće ne bi trebalo biti žurbe. Ipak, vladajući su se po svemu sudeći odlučili požuriti.

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist