Aktualno

“Realizacija golfa na Srđu je prijeko potrebna”

GOLF SRDJ

Na jedanaestoj sjednici Strukovne grupe graditeljstva Županijske komore Dubrovnik koja je danas održana u HGK – Županijskoj komori Dubrovnik predstavnici građevinskih tvrtki raspravljali su o projektu Golf Park Dubrovnik – Sportsko rekreacijski centar s golf igralištem i turističkim naseljima Bosanka sjever i Bosanka jug.

Naglašeno je da su županijski građevinari s jedne strane i društvo Razvoj Golf d.o.o. s druge strane 22. ožujka 2011. sklopili Sporazum o suradnji, kojim se Razvoj Golf d.o.o. obvezuje da će po pribavljanju svih potrebnih suglasnosti i odobrenja nadležnih tijela RH, županijskim građevinarima, putem Strukovne grupe za graditeljstvo ponuditi sklapanje ugovora za izvođenje svih građevinskih i građevinsko-obrtničkih radova na projektu Golf Park Dubrovnik pod uvjetom da iste zadovolje objektivne ekonomske i tehničke kriterije.

Članice Strukovne grupe graditeljstva obvezale su se podržavati i promicati projekt Golf Park Dubrovnik kao projekt sa značajnim potencijalom za razvoj sektora građevinarstva i gospodarskog razvoja u županiji.

Županijski građevinari neugodno su iznenađeni nekorektnim nastupom udruga na javnoj raspravi o Studiji utjecaja na okoliš Športsko – rekreacijskog centara s golf igralištem na platou Srđ, koje se protive realizaciji projekta Golf Park Dubrovnik.

– Stoga su odlučili nastupiti na javnom izlaganju Urbanističkog Plana Uređenja Športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem i turističkim naseljima Bosanka sjever i Bosanka jug  koje će se održat 24. siječnja 2013., gdje će istaknuti da je od potpisivanja Sporazuma o suradnji s društvom Razvoj Golf d.o.o. do danas u županijskoj građevinskoj djelatnosti izgubljeno preko tisuću radnih mjesta te da je realizacija tog projekta prijeko potrebna da se prekine dugogodišnji negativni trend građevinskog sektora a time i gospodarstva županije – stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednik Strukovne grupe graditeljstva Tomislav Vuličević i predsjednica ŽK Dubrovnik Terezina Orlić.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Počinje izgradnja novog parkirališta u Novoj Mokošici

Dulist

MINISTAR PILETIĆ “Nadamo se kako ćemo do kraja sljedeće godine imati kvalitetan Centar za starije osobe”

Dulist