Aktualno

Razvoj Golf Imperijal će obnoviti EU sredstvima!?

imperijal srdj 040913.jpg

Tvrđava Imperijal na Srđu prvo je što će građani vidjeti uređeno u sklopu projekta 'Golf parka Dubrovnik', poručili su iz tvrtke Razvoj Golf nakon što je na sjednici Gradskog vijeća 30. srpnja donesena povijesna odluka kojom je 16 vijećnika reklo kako će se golf loptice kotrljati po brdu poviše Dubrovnika.

Ugovorom o koncesiji, kojim je Imperijal dan na 30 godina Razvoju Golf s danom stupanja na snagu UPU-a Bosanka, investitor je preuzeo obvezu na sebe da u roku od 27 mjeseci dovede tvrđavu do potpune obnove. Cijena obnove u javnosti je varirala u iznosima od 50-ak do 70-ak milijuna kuna, ovisno o vremenu i izvoru izjava za medije, no jedan je stvar uvijek bila sigurna – tvrđavu će obnoviti investitor. Prve navode, doduše nepovezane i nekonkretne, o EU fondovima i projektu golfa iznio je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na već spomenutoj sjednici GV-a, no tu je cijela priča stala. I dalje je 'na snazi' kombinacija u kojoj isključivo investitor obnavlja tvrđavu.

Prema posljednjim neslužbenim informacijama kojima raspolaže duList, takav scenarij je više nego upitan. Naime, kako doznajemo, želja Razvoj Golfa je da se tvrđava (makar u jednom dijelu) obnovi novcem iz EU fondova koji se naravno financiraju od građana zemalja članova EU. Ove navode, na naš upit, potvrdili su nam i iz Razvoj Golfa.

Sva događanja oko tvrđave Imperijal u detalje doznajte u našem tiskanom izdanju…

Pročitajte još

Počinje izgradnja novog parkirališta u Novoj Mokošici

Dulist

MINISTAR PILETIĆ “Nadamo se kako ćemo do kraja sljedeće godine imati kvalitetan Centar za starije osobe”

Dulist

OPASNA ZARAZNA BOLEST U HRVATSKOJ Ima li kod nas opasnosti od infekcije virusom Zapadnog Nila?

Ivana Mijić Vulinović