Grad

Razrušeno ‘suho zlato’ diljem Dubrovnika

rusevine napustene kuce 240616 3

Nekretnine u Dubrovniku koštaju kao suho zlato, a upravo zato slučajevi u kojima pojedini objekti stoje razrušeni ili napušteni pobuđuju poseban interes.

Iako je nakon rata obnova kuća zaista bila intenzivna još uvijek se kroz grad mogu pronaći primjeri napuštenih kuća od kojih svaka ima neku priču.

Kralj laminata
Najčešći razlog neiskorištavanja svoje imovine su neriješeni imovinsko-pravni odnosi ili problemi financijske prirode, a vrlo često se to dvoje nažalost isprepleće. U imovinsku strukturu pojedinih zemljišta i objekata pravi je izazov za ući u trag, a uz neriješene zemljišne knjige i razno razne ‘offshore’ kompanije pravi vlasnici ostaju duboko anonimni.
Prva na našem popisu razrušenih kuća koje već godinama stoje praktički nedirnute nalazi se u ulici Ivana Zajca. Riječ je o zaista ekskluzivnoj lokaciji na liniji mora, a oronuli prozori, šoder na ravnom krovu i zarasla trava itekako iskaču u odnosu na sve kuće u okolici gdje se više-manje svi bave afitavanjem.
Prema informacijama s kojima raspolaže DuList vlasnik kuće, u ovom slučaju je zanimljiviji od same kuće. Riječ je o…

Tko je taj vlasnik koji u svom vlasništvu ima ‘pola Solituda’, kao i druge detalje o napuštenim objektima pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist