DuList IN

Razgovor s Vedranom Ljubenkom: Želim singlove, albume i puno koncerata!

Vedran Ljubenko The Voice 2

Vedran Ljubenko ime je za koje svi u Dubrovniku znaju već nekoliko mjeseci! Uspješni 22-godišnjak osvaja u The Voiceu, iznimno popularnom glazbenom showu.

Ususret 2. travnja, odnosno prvim natjecanjima uživo, napravili smo ‘brzinski’ razgovora s Vedranom, koji nam je podijelio iskustva pred The Voice, ali i planove za karijeru, solo album… Inače, Vedran je donedavno bio frontmen popularnog dubrovačkog benda Crockers, a solo karijeru započeo je netom prije The Voicea, u kojem je kao mentora izabrao Ivana Dečaka.

Odnedavno si se odlučio, nakon Crockersa, na solo karijeru.
Za solo karijeru sam se odlučio 2015. godine nakon par pokušaja s bendom da sviramo malo ozbiljnije. No, mogu se pohvaliti sa autorskim pjesmama koje smo napravili i koje dovršavam.

Otkud ideja prijave na The Voice?
Gledao sam prvu sezonu The Voicea i tada prvi put čuo za takav format natjecanja. Bila mi je zanimljiva sama koncepcija showa, a pogotovo to što sam osjetio kako se neke pjesme koje su izvodili prošlogodišnji kandidati mogu odraditi u sličnoj ili boljoj izvedbi.

Imaš li u planu album i kad?
Ideju albuma gradim odavno, pripremam pjesme i čekam pravu priliku.

Kakva su ti očekivanja za karijeru nakon The Voicea?
Znam koje su moje želje, a sad ne valja ništa previše očekivati da se čovjek ne razočara! Žanrovski sam se opredjelio i dobro razmislio što bih i kako volio raditi od glazbe. Nadam se da će to ljudi cijeniti i prepoznati.

Je li ti u planu baviti se glazbom, živjeti profesionalno od nje?
U svakoj glazbi koju radim cilj je imati bar malu dozu komercijalnosti jer bez toga nema uspjeha. Da, u planu mi je živjeti profesionalno od glazbe, a The Voice sam vidio kao iznimnu priliku za besplatnu reklamu. Želim singlove, albume i puno koncerata!

Što misliš od dubrovačkoj glazbenoj sceni i glazbenicima?
Dubrovačka glazbena scena je prilično kvalitetna, počevši od Silentea, Gruhaka, Feredona, do raznih drugih mladih bendova.

Planiraš li se nastaviti baviti glazbom u Dubrovniku ili krećeš dalje?
Samom prijavom na ovaj show odlučio sam proširiti svoje vidike. Da sam htio nastaviti samo u Dubrovniku, sumnjam da bih se okušao u ovakvom show formatu.

Pročitajte još

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist

SUSRET NA KORČULI Vatreni usrećili Severininog sina!

Dulist

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist