Grad

RAZBIJTE PREDRASUDE Saznajte više o Alzheimerovoj bolesti i demenciji na Stradunu!

Pažin - Alzheimer

Dubrovačka udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija (DUSAB) pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i uz potporu Zavoda za javno zdravstvo Dubrovnik obilježava Svjetski dan Alzheimerove bolesti u nedjelju, 21. rujna 2014. na Stradunu kraj Orlanda od 9.30 do 14.30 sati.

Cilj ove akcije je jačanje svijesti javnosti o problemu Alzheimerove bolesti koja poprima razmjere globalne pandemije te destigmatizacija demencije koju u najvećem broju slučajeva javnost još uvijek smatra dijelom prirodnog procesa starenja dajući joj biljeg ‘staračke podjetinjenosti’. Članovi udruge predstavit će rad udruge, ciljeve i usluge savjetovališta i DUSAB kluba. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima više od 2000 bolesnika (po statistikama Alzheimer Europe). Broj oboljelih je iz godine u godinu sve veći, a bolest se počinje pojavljivati u ranijoj životnoj dobi. S druge strane, društvo nije dovoljno ni upoznato ni osjetljivo na ovu, za znanost i dalje tajanstvenu bolest, a stigma u vezi bolesti je najjača u našem području.
Stoga se pozivaju građani da se pridruže clanovima i prijateljima udruge te saznaju vise o Alzheimerovoj bolesti i drugim demencijama.
U 11.00 sati potporu radu udruge pružit će zamjenica Župana Dubrovačko-neretvanske županije Marija Vučković i zamjenik gradonačelnika grada Dubrovnika Željko Raguž. Osim njih medijima i svim nazočnima obratit će se gosp. Pero Kalinić, Denis Čerimagić, dr. med. spec. neurologije, i gđa Beba Pažin.

 

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović