Aktualno

“Rat pripada povijesti, okrenimo se budućnosti”

gotovina2155

Bakljadom i uzvikujući „U boj, u boj za narod svoj“ i „Zovi, samo zovi svi će sokolovi za te život dati“ dočekali su građani generale Antu Gotovinu i Mladena Markača na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

General Gotovina vrlo emotivno tom prigodom pozdravljao se s građanima koje očito godinama nije vidio.
 
– Od srca hvala što ste bili s nama i što ste nam bili potpora – doviknuo je general Markač prije nego što se popeo na pozornicu.

– Dobra večer dragi prijatelji. Sretni što smo s vama svi zajedno, ovo je naša zajednička pobjeda, bila je Oluja u ratu, ovo je pravna Oluja, ovo je točka na I, rat pripada povijesti, okrenimo se budućnosti svi zajedno – poručio je general Gotovina.

– Zahvaljujem se institucijama države koje su nas podržale i bile s nama sve ovo vrijeme, predsjedniku Republike, predsjedniku Vlade, ministru obrane, pravosuđa i posebno našem veleposlanstvu u Den Hagu koje je cijelo vrijeme bilo s nama. Budućnost je pred nama, u našim rukama i mi smo svi zajedno. Hvala vam i sretno – zaključio je general Gotovina.

– Moram zahvaliti svima koji ste bili uz nas kada nam je bilo najteže, u srcu uvijek sam nosio svoju Domovinu, a Domovina ste svi vi. Znao sam da nisam sam i bilo mi je lakše, znao sam da nije bilo zločinačkog pothvata i da su hrvatska vojska i policija časno obranili svoju Domovinu. Sretan sam da u budućnosti možemo reći da smo oslobodili svoju zemlju bez ikakve mrlje. U ratu izvojevali smo prekrasnu pobjedu, koja ulazi u svjetske anale kao vojna pobjeda. Hrvtaska je slobodna. Hrvatska je stvorila časnu vojnu sila koja je pobijedila agresora i stvorila svoju slobodu. Svima vama veliko hvala. Živio hrvatski narod i domovina zauvijek – poručio je general Markač.

Pročitajte još

(FOTO) Završena 44. Južnodalmatinska regata

Dulist

Prometna nesreća u Trstenom, dvije osobe ozlijeđene

Dulist

Centar za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik najavljuje bogat program aktivnosti u kolovozu

Dulist