Sport

‘RAGUSA RACING’ NA BRDSKOM SPEKTAKLU U DUBROVNIKU Dođite i podržite nas!

ragusa racing6

Za vikend je u Dubrovniku najavljen brdski automobilistički spektakl. Radi se o ‘Nagradi Dubrovnika – Memorijal Željko Đuratović’ u organizaciji AK Dubrovnik Racing, a koji će se održavati od Mosta dr. Franja Tuđmana pa do Osojnika.

‘Prava, zdrava ekipa’
Svoje mjesto na stazi zauzet će i ‘Ragusa Racing’ iz Mokošice. Nastupaju sa šest vozača – Ivan Sentić, Luka Blažević, Nikša Blažević, Toni Bebić, Pero Bede i Miho Jozović.

—Radi se o ekipi koja živi na potezu od Sustjepana, preko Komolca, Osojnika pa sve do Orašca najdalje. Dakle, sve su ljudi s našeg područja, od prvog do zadnjeg. Svi pijemo kavu u Mokošici skupa svako jutro. Baš je prava, zdrava ekipa – objašnjava Sentić.

Novi auto
Ove godine nisu vozili brdske utrke. Išli su na brojne kružne utrke koje su se održale izvan Hrvatske, točnije u države kao što su Češka, Slovačka i Mađarska. Također, kako kaže, u ovoj su godini vozili i na Grobniku jednu utrku, a čeka ih još jedna u studenom.

—Borimo se na Grobniku na kružnim utrkama za treće mjesto. Skoro pa je sigurno! – naglasio je. Sentić na utrku u Dubrovniku stiže s novim autom, ali i posebnim timom koji će se za njega i brinuti.

—Prošlu i pretprošlu godinu sam vozio kružne utrke. Osobno sam sada bio u Slovačkoj gdje sam testirao novi auto, za iduću godinu. Ne sudjelujem inače u brdskim utrkama, ali u ovoj hoću i dovodim auto da ga vidi naša ekipa. Jer nemaju priliku vidjeti tako ‘moćne’ aute. Želimo se pokazati pred svojom, domaćom publikom jer većinom vozimo u drugim zemljama.

Podrška kolegama
Dogodine, navodi dalje, ako se financijska struktura zatvori, razmišljaju o više nastupa, u drugim zemljama, što se tiče kružnih utrka. Inače, Sentić prati utrke još od osnovne škole, a u njima sudjeluje 15 godina, od toga u posljednjih četiri do pet godina intenzivno. ‘Ako nisam aktivno, onda sam uvijek podrška mojim kolegama’, dodao je. —Pozivamo sve naše sugrađane da dođu i podrže nas! – naglasio je.

Iz tiskanog izdanja od 5. listopada 2022. 

 

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist