Grad

Radničko vijeće tužilo Libertas zbog Odluke o poslovnoj tajni

Remiza

Radničko vijeće Libertasa tužilo je gradskog prijevoznika Libertas zbog donošenja Odluke o poslovnoj i profesionalnoj tajni koje se moraju pridržavati svi zaposlenici.

Podsjetimo, kako je duList prvi pisao početkom siječnja, ta je odluka stupila na snagu u prosincu prošle godine i prema njoj svaki podatak vezano za tu tvrtku, radnike, pa i njihove plaće, nosi oznaku poslovne tajne. Tu spadaju i podaci o javnim natječajima, a ukoliko prekrše ovu odluku zaposlenici mogu dobiti izvanredni otkaz.

Stoga je jutros održano pripremno ročište, potvrdila nam je pravnica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Dolores Lujić.

– Slijedeće ročište je zakazano za 10. travnja, a sudac je dao naputak da se u međuvremenu dogovorimo. Upozorio je i njih da neke stvari iz te odluke nisu u skladu sa zakonom. Riječ je o odredbi koja se odnosi na dobivanje izvanrednog otkaza, a i to što se nisu savjetovali s Radničkim vijećem jer su u Libertasu tvrdili da se nisu trebali savjetovati s Radničkim vijećem. No, poslodavac je inače dužan savjetovati se s Radničkim vijećem za svaku odluku koja se odnosi na položaj radnika. Ovo je itetako bitno pa je sudac dao naputak da je ova odluka bitna i da su se morali savjetovati s Radničkim vijećem. Ostalo je na tome da se moramo mirno dogovoriti, i da se odluka napravi u dogovoru s Radnički vijećem i Sindikatom – zaključila je Lujić.

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist