Kultura

RADNA BILJEŽNICA ‘VLAHO BUKOVAC’ MARIS CAPUT ‘Djeca me potiču na vlastito stvaralaštvo’

vlahobukovac4

Promocija radne bilježnice ‘Vlaho Bukovac’ autorice Maris Caput i izložba radova likovno – edukativne radionice ‘Šarena školica’ održana je danas, 27. studenog u Cavtatu u Kući Bukovac.

Posjetitelji svih uzrasta popratili su prezentaciju ovog zanimljivog projekta koji predstavlja arhitekturu, postav i programe muzeja te život i djelo Vlaha Bukovca.

Radna bilježnica, u izdanju Muzeja i galerija Konavala, rezultat je edukativno – likovnih radionica Kuće Bukovac za djecu od pet do jedanaest godina.

– S djecom je uvijek vrlo zanimljivo raditi, svašta se može naučiti od njih, a razne ideje sami iskonstruiraju. Potiču mene, kao i većinu odraslih ljudi na neki oblik vlastitog stvaralaštva. Radionice traju dvije godine, a nakon pola godine smo shvatili koliko imamo materijala i tako se rodila ta ideja objedinjenja i stvaranja materijalnog izdanja radne bilježnice – istaknula je Maris Caput.

Na promociji Radne bilježnice sudjelovale su Nada Beroš, muzejska savjetnica i voditeljica pedagoškog odjela Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, Lucija Vuković, kustosica i voditeljica Kuće Bukovac u Cavtatu i Maris Caput, autorica radne bilježnice i muzejska pedagoginja Muzeja i galerija Konavala.

– Jako mi je drago da se Maris odlučila raditi ovako kompletan i ozbiljan priručnik za djecu i nastavnike. Uhvatila se jako velikog zalogaja i u ovoj je bilježnici obradila ne samo arhitekturu i urbanizam, već i uže područje djelovanja Vlahe Bukovca kroz teme portreta, prirode i alegorije – napomenula je Nada Beroš i istaknula kako je zasigurno bilo jako teško pronaći kanal kako bi se ovakve teme na najlakši način približile djeci.

Pročitajte još

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist

Dubrovačka baština otvara izložbu dubrovačkog kolekcionara Avda Ćimića

Dulist