Zanimljivosti

Radionice o volonterstvu za 25 studenata

volonteri bonsai 01

U utorak 27. kolovoza 2013. u prostorima Poslijediplomskog središta  u Dubrovniku 25 studenata Kellogg School Of Management iz Chicaga i članovi udruge Bonsai susreli su se  s ciljem brainstorming radionice na temu 'Društveni problemi i Volonterska rješenja'.

Tijekom trosatnog susreta razmijenili su stavove i iskustva o socijalnim prilikama u lokalnim zajednicama američkih studenata te na području Dubrovnika i Hrvatske. Studenti su kroz rad u grupama iznašli potencijalna kreativna volonterska rješenja za slijedeće probleme: alkoholizam mladih, briga o mladima/mentorstvo za mlade, briga o zdravlju i zdrava prehrana, osnaživanje za samozapošljavanje mladih, razvijanje vještina i podizanje obrazovanja mladih kroz edukativne programe. Nove ideje proizašle iz radionice  pomoći će unaprijeđivanju programa udruge DRVO Mladih Bonsai te razvoju volonterskog turizma.

– Grupa studenata MBA studija Sveučilišta Kellogg posjetila je Dubrovnik u sklopu svog turističkog putovanja s ciljem upoznavanja  i doprinosa lokalnim zajednicama s kojima su se susreli. Održana radionica početak je suradnje, a nadamo se da nastavak slijedi već u ljeto 2014. godine – ističu iz udruge Drvo mladih Bonsai.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1977. Umro utemeljitelj Umjetničke galerije Dubrovnik Kosta Strajnić

Dulist

U kojoj je dobi najbolje dati mobitel djetetu?

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1980. Umro Ivo Labaš

Dulist