Županija

RADIONICA Naučite sve o gastro baštini, posluživanju pića i vještini kušanja vina

vino

U sklopu EU projekta Povijest na zrnu soli, Općina Ston organizira besplatnu trodnevnu radionicu koja će se održati od 14. do 16. svibnja 2018. na više lokacija na Pelješcu, a s tematikom prezentiranja gastro baštine, posluživanja pića i vještine kušanja vina.

Na radionici se može naučiti  ponešto o lokalnim proizvodima i procesu njihova stvaranja, tradicionalnoj kuhinji i namirnicama, procesu obrade, kreiranju menija i prezentaciji prema gostu te način serviranja. Osim toga, polaznici radionice imat će priliku upoznati procese proizvodnje vina, temperature i način posluživanja, naučiti više o različitim sortama vina itd..

Vina će polaznicima približiti dubrovačka sommelierka Ksenija Matić. Ova diplomirana ekonomistica menadžmenta RIT Croatia upisala je svoj prvi vinski tečaj 2012. godine, bez ikakvog prethodnog znanja o vinogradarstvu i vinarstvu. Nakon uspješno završene I. razine Hrvatskog Sommelier Kluba, Ksenija je odlučila nastaviti svoju edukaciju putem međunarodno priznate ustanove Wine and Spirits Education Trust (WSET) iz Londona. Osim što organizira vođene degustacije, prezentacije vinarija, edukacije za ugostiteljske objekte, kao najdraži dio posla Ksenija ističe svojevrsnu “vinsku školicu” odnosno poučne vinske radionice u zimskom periodu za lokalno stanovništvo.

Radionica je besplatna, ali je broj sudionika ograničen te su prijave su moguće do 12. svibnja 2018. na e-mail: dubrovnikbrilliant@gmail.com ili na telefon: 091 250 2588.

radionica ston

Pročitajte još

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist