Županija

RADIONICA Naučite sve o gastro baštini, posluživanju pića i vještini kušanja vina

vino

U sklopu EU projekta Povijest na zrnu soli, Općina Ston organizira besplatnu trodnevnu radionicu koja će se održati od 14. do 16. svibnja 2018. na više lokacija na Pelješcu, a s tematikom prezentiranja gastro baštine, posluživanja pića i vještine kušanja vina.

Na radionici se može naučiti  ponešto o lokalnim proizvodima i procesu njihova stvaranja, tradicionalnoj kuhinji i namirnicama, procesu obrade, kreiranju menija i prezentaciji prema gostu te način serviranja. Osim toga, polaznici radionice imat će priliku upoznati procese proizvodnje vina, temperature i način posluživanja, naučiti više o različitim sortama vina itd..

Vina će polaznicima približiti dubrovačka sommelierka Ksenija Matić. Ova diplomirana ekonomistica menadžmenta RIT Croatia upisala je svoj prvi vinski tečaj 2012. godine, bez ikakvog prethodnog znanja o vinogradarstvu i vinarstvu. Nakon uspješno završene I. razine Hrvatskog Sommelier Kluba, Ksenija je odlučila nastaviti svoju edukaciju putem međunarodno priznate ustanove Wine and Spirits Education Trust (WSET) iz Londona. Osim što organizira vođene degustacije, prezentacije vinarija, edukacije za ugostiteljske objekte, kao najdraži dio posla Ksenija ističe svojevrsnu “vinsku školicu” odnosno poučne vinske radionice u zimskom periodu za lokalno stanovništvo.

Radionica je besplatna, ali je broj sudionika ograničen te su prijave su moguće do 12. svibnja 2018. na e-mail: dubrovnikbrilliant@gmail.com ili na telefon: 091 250 2588.

radionica ston

Pročitajte još

Miloslavić dao podršku projektima i inicijativama Centra za rehabilitaciju Josipovac

Dulist

NAKON KIŠE, DOLAZI SUNCE Evo kakvo nas vrijeme očekuje u nastavku tjedna

Dulist

Broj nezaposlenih je 74.158, evo kakvo je stanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Dulist