Aktualno

Radio UNIDU bez potpore Ministarstva kulture

unidulogo

Radio UNIDU, neprofitna studentska radio postaja u vlasništvu Sveučilišta u Dubrovniku, nije dobio bespovratna sredstva Ministarstva kulture.

Naime, na temelju prijedloga Stručnog povjerenstva za neprofitne medije, Ministarstvo kulture je za dodjelu bespovratnih sredstava odabralo 14 medija koji su se istaknuli svojim uredničkim koncepcijama, utjecajem i potencijalom mijenjanja medijskog i društvenog prostora.
 
Ipak, među njima svoje mjesto nije našao Radio UNIDU. Kako stoji u obrazloženju Povjerenstva, u postojećoj konkurenciji radijskih projekata, UNIDU radio nije ocijenjen kao izgrađeni medij koji u cijelosti zadovoljava kriterije natječaja kojima se moralo rukovoditi pri ocjenjivanju.
 
– Iako je studentska platforma sa snažnim potencijalom iniciranja promjena u lokalnoj zajednici, radio UNIDU zasad ne nudi bitno drugačiji pogled na društvene teme u odnosu na mainstream medije, niti vrši nadzor moćnih u mjeri u koji bi se to očekivalo od mladog uredničkog tima – mišljenja je Povjerenstvo.
 
Inače, u sedmeročlanom Povjerenstvu za neprofitne medije sjede Dejan Kršić, Nada Zgrabljić Rotar, Sanja Sarnavka, Đurđica Klancir, Stojan De Prato, Željko Blaće i Mima Simić.

Pročitajte još

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist