DuList IN

‘QUEEN MIRI’ Ploveći luksuz američkog multimilijardera usidren kod Lokruma

queen miri 2

Luksuzne jahte proteklih dana uplovljavaju u grušku luku, a upravo je ovog utorka u dubrovački akvatorij pristigla i ‘Queen Miri’ u vlasništvu multimilijardera Sheldona Adelsona. Trenutno je usidrena između grada i Lokuma. Ova luksuzna ljepotica duga je 92 metra, ima 18 kabina te može primiti 36 gostiju, a nosi ime Adelsonove supruge Miriam. Sheldon Adelson slovi za najvećeg donatora američkog predsjednica Donalda Trumpa kojem je donirao oko 30 milijuna dolara.

Dodajmo i kako je ovog utorka ujutro u Zračnu luku Dubrovnik sletio zrakoplov tipa A340-541 iz Sjedinjenih Američkih Država, iz zračne luke u Las Vegasu, a riječ je upravo o zrakoplovu A340-541 reg. oznake VP-BMS kompanije Las Vegas Sands Corporation u vlasništvu Sheldona Adelsona. Ovaj zrakoplov, prema pisanju portala Croatian Aviation, ima maksimalnu brzinu od 915 km/h te može bez zaustavljanja prevaliti put od gotovo 16 700 kilometara.

U klasičnoj konfiguraciji ovaj bi zrakoplov imao 440 sjedala u putničkoj kabini, no kako se radi o VIP verziji, može prevesti maksimalno 60 putnika. S obzirom na to da je kapacitet zrakoplova mali, možete naslutiti opremljenost ovog zrakoplova, piše Croatian Aviation.

Pročitajte još

PIŠE PAVO JANČIĆ ‘Sunčanje na Mjesecu ili kaj je to Jupa?’

Dulist

Jelena Perčin i Ante Gelo zajedno plove na ‘Oliveru’ prema Korčuli

Dulist

Rekorderka vrijedna 127 milijuna dolara uplovila u Gruž!

Dulist