Hrvatska

Putujete za produženi vikend? Donosimo vam stanje na autocestama

autocesta 5

Zbog nadolazećeg produženog vikenda uoči uskrsnih blagdana, od petka se na svim autocestama očekuje gušći promet. S obzirom na to da su vremenski uvjeti povoljni, na većini autocesta već ranije započeli su proljetni radovi na pojedinim dionicima te posljedično i određena prometna ograničenja.

HAC je radi što bolje protočnosti prometa tijekom uskrsnih blagdana s određenih dionica uklonio veći dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti, ističu. Pročitajte njihovu obavijest!

Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji:

AUTOCESTA A1
Radovi na A1 nisu završeni, međutim nije moguće uklanjanje regulacije prometa.
Sanacija prijelaznih naprava na objektu Drežnik na dionici Novigrad – Karlovac u smjeru Zagreba, promet će se u vrijeme velikog priljeva vozila odvijati dvjema suženim prometnim trakama. Za izlaz Karlovac može se koristiti isključivo vozna prometna traka. U vrijeme smanjenog intenziteta prometa promet će se voditi samo voznom prometnom trakom.
Radovi u tunelu Konjsko na dionici Vučevica – Dugopolje u smjeru Splita – promet će se u smjeru Zagreba odvijati nesmetano, a u smjeru Splita jednom prometnom trakom uz mogućnost privremenog puštanja prometa na obje trake u slučaju stvaranja kolona.

AUTOCESTA A3
Sanacija Mosta Voćarica na dionici Novska – Okučani u smjeru Zagreba – za sav promet zatvoren je prometni trak u smjeru Zagreba, a promet će se voditi dvosmjerno u smjeru Lipovca dvjema suženim prometnim trakama u onom smjeru gdje je priljev vozila jači i jednim suženim prometnim trakom u suprotnom smjeru.

AUTOCESTA A4
Sanacija asfalta na zaustavnom i voznom traku dionice Ludbreg – Varaždin u smjeru Goričan. Promet se vodi jednom prometnom trakom
Sanacija Derivacijskog kanala na dionici Čakovec – Ludbreg u smjeru Zagreba. Promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Goričana
Sanacije asfalta na dionici Goričan – Čakovec u smjeru Zagreba. Promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Goričana.
Sanacije asfalta na dionici Goričan – Čakovec u smjeru Zagreba. Promet se vodi jednom prometnom trakom.

AUTOCESTA A6
Sanacija vijadukta Zečeve Drage na dionici Bosiljevo2 – Vrbovsko u smjeru Rijeke. Za promet je zatvorena sporovozna traka, a promet se vodi dvjema prometnim trakama.
Oštećenja na objektima Hreljin i tunelu Hrasten na dionici Vrata – Oštrovica u smjeru Rijeke. Zbog oštećenja objekata, promet se vodi jednom prometnom trakom uz mogućnost propuštanja vozila po obje trake u slučaju stvaranja većih zastoja i kolona.

AUTOCESTA A7
Izgradnja čvora Trinajstići na dionici Jurdani – Matulji. Promet se vodi jednom prometnom trakom u oba smjera.
Državna cesta D102 (most Krk) – odvijaju se radovi sanacije donjeg i gornjeg ustroja malog luka mosta Krk.
Obzirom na to da su radovi u fazi u kojoj se mogu privremeno zaustaviti i ukloniti privremena regulacija prometa, promet se pušta u punom profilu preko mosta Krk.

Sigurnost

– Molimo vozače na dodatni oprez te ističemo važnost praćenja prometne signalizacije, uvjeta na cesti kao i poruka na info-displejima. Također napominjemo, da i najmanja prometna nesreća, samo s materijalnom štetom, značajno usporava promet. Brzina, umor, nepažnja vozača i vožnja pod utjecajem alkohola, najčešći su uzrok teških prometnih nesreća – napominju.

Stanje na autocestama

– Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu HAK-a https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/ ili našoj web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111 – zaključuju iz HAK-a.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist