HrvatskaPolitika

Putica umjesto Milanke Opačić?

hdz izbori putica

Više od dva mjeseca od parlamentarnih izbora Hrvatska još uvijek nije dobila svoju Vladu. Nakon nekoliko rundi pregovora i prevrata kocka je pala na dogovor Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista, a to znači kako se nekoliko zastupnika iz X. izborne jedinice ‘kvalificiralo’ za saborske klupe. Među njima je i Sanja Putica, s čijim se imenom kalkulira kao ministrice ili školstva ili socijale.
Sama Putica dala je ostavku na mjesto ravnateljice Gimnazije Dubrovnik, a na naš upit zašto kada funkcija ravnateljice i saborske zastupnice nisu nespojive kaže:
-Te dvije funkcije nisu nespojive, ali smatram kako je moja fizička nazočnost u školi, odnosno svakog ravnatelja iznimno važna za školu. Ne mogu zamisliti da sjedim pet radnih dana u Zagrebu, a da pritom vodim sustav kao što je Gimnazija od 700 učenika i 60 zaposlenih ljudi. Mislim da je to potpuno neodgovorno. Nespojive su dužnosti po odgovornosti i količini rada jer zasjedanje Sabora nije samo sjedenje u sabornici – kaže Putica.
Na upit je li Ministarstvo isključena priča Putica se nasmijala i odgovorila ništa nije isključeno no kako će se suzdržati od komentara dok ne bude predstavljen konačni sastav Vlade.
-Sva imena su na razini spekulacija, postoji nekoliko imena za svaki resor, a provodit će se daljnji razgovori – rekla je Putica, a na upit o tome može li potvrditi da se s njezinim imenom kalkulira baš za mjesto ministrice, a ne zamjenice odgovorila kako može potvrditi samo ono što je dosad objavljeno.
-Ljudi koju su u vrhu stranke i imaju nekakav stranačku put, pa logično je da njihova imena budu u optjecaju. Nije uopće bitno hoću li biti ja, bitno je da bude netko sposoban tko će pokrenuti sustav na bolje i efikasno raditi u novoj hrvatskoj Vladi – zaključila je Putica.

Tolja na čelo Gimnazije
Inače, Puticu je na čelu Gimnazije kao vršiteljica dužnosti zamijenila Katarina Tolja.
Dugogodišnja profesorica engleskog i talijanskog jezika, Katarina Tolja istaknula je kako joj je drago zbog odluke Školskog odbora.
– Imam dugogodišnje iskustvo predavanja u školi, te puno elana za rad s mladima, a uključena sam i u mnoge projekte u Gimnaziji. Mislim da je to u redu za v.d. – kratko je kazala Tolja za DuList.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist