Županija

Punkt pripravnosti u Korčuli, pripravnost za Elafitske otoke, tri tima za hitnu helikoptersku službu

korcula dom zdravlja vozila

Širi se Mreža hitne medicine i sanitetskog prijevoza, u novu odluku uvrstit će se i punkt pripravnosti u Korčuli. Ministarstvo zdravstva planira uvrstiti punkt pripravnosti u Korčuli u Mrežu hitne medicine i sanitetskog prijevoza, priopćili su iz DNŽ-a.

Naime, u Ispostavi Korčula Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije dosad je djelovalo pet timova T1, a dodatni punkt dosad se sufinancirao sredstvima Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Korčule.

Nakon konstruktivnog razgovora s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu Majom Grbom Bujević, koji su održali župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo, te predstavljanja ove inicijative, kao i obrazlaganja razloga za uvrštenje punkta, ministar i ravnateljica su istaknuli kako će ovu inicijativu predložiti za uvrštenje u Mrežu.

Osiguravanje dodatnog punkta pripravnosti u Ispostavi Korčula bio je jedan od prioriteta Dubrovačko-neretvanske županije kako bi se osiguralo pravilo zlatnog sata, dostupnost hitnoj medicinskoj skrbi svim stanovnicima Korčule te podigla kvaliteta zdravstvene usluge općenito.

Jednako tako, u novu Odluku o mreži hitne medicine i sanitetskog prijevoza, u odnosu na dosadašnje stanje, na području Dubrovačko-neretvanske županije, uvedena je i pripravnost za Elafitske otoke, tri tima za hitnu helikoptersku medicinsku službu, dodatni tim i prijavno-dojavna jedinica za sanitetski prijevoz, kao i dodatni, peti tim u Orebiću.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist