Zanimljivosti

Puljić Gotovinu prozvao – vitezom od Pakistana!

zelimir puljic1

Zadarski nadbiskup i dugogodišnji dubrovački biskup, mons. Želimir Puljić prozvao je danas tijekom svete mise generala Antu Gotovinu – slavnim vitezom od Pakistana!

Tim je lapsusom, izrečenim za vrijeme svečane svete mise povodom Dana grada Zadra i blagdana nebeskog zaštitnika Sv. Krševana, nasmijao sve okupljene.

– Pozdravljam gradonačelnika i sve goste, osobito našeg domaćina, našeg sina, generala Antu Gotovinu – rekao je tom prilikom, piše Slobodna Dalmacija, mons. Puljić zahvalivši Bogu na miru i ovom zajedničkom okupljanju.

Tada je govorio i o ulozi generala i branitelja u Domovinskom ratu na čelu s dr. Franjom Tuđmanom, te je generale Gotovinu i Markača usporedio sa srednjovjekovnim vitezovima koji su velikom žrtvom u ratu i nakon njega obranili svoju i našu čast.

– A jedan je od njih danas je među nama, slavni vitez od Pakistana, oprostite, Pakoštana, Ante Gotovina rekao je nadbiskup Puljić, nasmijavši okupljene, na što je Puljić duhovito odgovorio:  

– Vidim da ste se nasmijali, ali to vam je tako kad se naš župnik u Pakoštanima na telefon javlja "ovdje župni ured Pakistan", pa mi je to ostalo.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1977. Umro utemeljitelj Umjetničke galerije Dubrovnik Kosta Strajnić

Dulist

U kojoj je dobi najbolje dati mobitel djetetu?

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1980. Umro Ivo Labaš

Dulist