Sport

PRVOLIGAŠKI RUKOMET U DUBROVNIKU Pobjeda ŽRK Vranjic iz Solina

ZRK memorijalni

Drugu godinu za redom održan je memorijalni turnir “Milan Putica” u čast prerano preminulom zaljubljeniku u rukomet i dugogodišnjem treneru ŽRK Dubrovnika.

Na dvodnevnom turniru u Gospinom polju uz ŽRK Dubrovnik nastupili su i ŽRK Petason-Vranjic (Solin), HRK Katarina (Mostar) te RK Gorica ( Podgorica). Podsjetimo, prošle godine prvo mjesto je osvojio ŽRK Metković. Ove godine pobjeda je pripala ŽRK Vranjicu iz Solina. Gosti su bili smješteni u hotelu Sumratin. Turnir je otvoren 17. svibnja, kada su se i odigrale dvije utakmice između ŽRK Dubrovnika i RK Gorice (19:29) te ŽRK Vranjica i HRK Katarine 30:24 . Naša ekipa je odigrala dosta dobro no na kraju se ipak s nekoliko kontri RK Gorica odvojila i pobijedila  s 10 golova razlike. Neizvjesno je bilo i u drugoj utakmici , ali je pobjeda  ipak otišla u ruke ŽRK Petason – Vranjica . U nedjelju ujutro u 10 sati se igrala utakmica za 3. mjesto između poraženih ekipa. Poluvrijeme je završilo neriješeno 14:14 . U zadnjih 5 minuta utakmice HRK Katarina se bolje snašla , fizički spremnije i iskusnije, iskoristile su naša dva promašena udarca na gol i zabile za konačnih 30:28 . Između utakmice za treće mjesto i finala odigrana je utakmica veteranki , bivših igračica ŽRK Dubrovnika . 7 : 7  . Finalna utakmica između ŽRK Vranjica i RK Gorice bila je zanimljiva za gledati . Ekipe su bile podjednake. Obrana RK Gorice je bila agresivna , ali je golmanica Vranjica izvrsnim obranama pomogla svojoj ekipi u ključnim trenucima.  RK Gorica nije realizirala posljednji napad, lopta se odbila od stativu , te je slavlje ŽRK Vranjica moglo početi. Nakon te utakmice uslijedilo je zatvaranje turnira na kojem su podijeljeni pehari za prva tri mjesta , najboljeg igrača Anđela Đuran-Rk Petason-Vranjic , stijelca, Klaudija Knezović HRK Katarina – Mostar i golmana Martina Mirotić Rk Gorica Podgorica .

Želimo se zahvaliti svim sudionicima na fer i korektnoj igri , na njihovom dolasku i lijepim uspomenama koje će nam ostati u sjećanju . Vidimo se i dogodine u još većem broju – kažu iz ŽRK Dubrovnik.

 

 

Pročitajte još

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist