Županija

Prvo ukidanje prigradskih linija, pa rušenje Libertasa?

gradsko vijece 130514 1 deranja libertas

Početkom lipnja istekao je Libertasov kredit EBRD-a uzet za kupnju novih autobusa. Istekom kredita Grad Dubrovnik više neće moći subvencionirati autobusne linije koje prometuju u susjednim općinama, ponovio je gradonačelnik Vlahušić prilikom prošlotjednog obilaska Batale. Time je najavio mogućnost ukidanja prigradskih linija.
-Platili smo Libertasu zadnju ratu od 3,5 milijuna kuna i više nema kredita EBRD-a. Time prestaje ugovorna obveza Grada da plaća prijevoz za druge općine. One su besplatno dobile autobuse koje je u cijelosti platio proračun Grada, a godišnji troškovi su iznosili od 5 do 10 milijuna kuna u zadnjih 7, 8 godina. Sada toga više nema. Libertas više ne može kao trgovačko društvo subvencionirati ostale općine. Svatko mora plaćati svoje račune. Stoga ćemo općine obavijestiti da se na kraju godine ne može praviti minus od 5,10,11 milijuna kuna i da grad to na kraju plati – poručio je Vlahušić.

Što se sve događa oko JGP Libertas, koji je sljedeći korak nakon raspuštanja linija i zašto pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist