Kultura

PRVO OVOGODIŠNJE GOSTOVANJE ‘Djeca recesije’ u KMD privukla mnoštvo teatroljubaca

kmd djeca recesije400

U petak je u Kazalištu Marina Držića odigran prvi ovosezonski gostujući dramski naslov ‘Djeca recesije’ u izvedbi ansambla Velike scene pod redateljskom palicom Ivana Plazibata.

– Priča je to mladim ljudima koji su spremni na očajničke poteze da bi došli do stana. I zato je takav naslov – Djeca recesije. Ona govori o dva para; koji su jedne strane opterećeni građanskim konvencijama propalog braka i mlađem paru ograničenom ekonomskim i društvenim uvjetima koji vladaju da osiguraju sebi osmišljenu egzistenciju. Ona što bi volio da gledatelji osjete u toj priči o konvencijam, klasnoj nepravdi i nemoći je sloboda i energija četvero glumaca koji pričaju tu priču. U nekoj priči o konvencijama imate slobodu glumaca. I to mene fascinira. Ova predstava je u prvom redu glumačka predstava, i sam proces nastajanja je bio podređen da jedan tekst pretvorimo u igralište na kojem ćemo imati dovoljno slobode i ludosti da ga približimo životu i upišem na kraju u meso glumaca, rekao je za DuList Plazibat.

Predstava je nastala prema predlošku teksta Dina Pešuta, a u njoj igraju Goran Marković, Ana Uršula Najev, Donat Zeko i Paola Kuvačić.

Tko je sve uživao u sječanjskoj kazališnoj večeri pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist