Grad

PRVI TAKSIST GRADA: Uvodimo kodeks ponašanja, a popuste ne damo noću!

Božo Miletić, v.d. udruženja taksista

Taksisti i sva događanja vezana uz njih posljednjih godinu do dvije dana ne prestaju puniti medijske stupce. Od ratova s gradskom upravom, tableta, (visoke) cijene usluge, do incidenta s pročelnikom Dinkom Mirićem, sve to i puno više pretresli smo stoga s novim v.d. predsjednikom predsjednika udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božom Miletićem.

Nedavno ste izabrani na mjesto predsjednika udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik nakon dugogodišnje ‘vladavine’ Ivice Smoljka?
-Na našoj izvanrednoj skupštini 20. listopada u hotelu Petka, Ivica Smoljko je podnio ostavku na mjesto predsjednika. Njegova ostavka je prihvaćena i izabran sam na mjesto je v.d. predsjednika do redovnih izbora koji će se provesti kroz mjesec ili dva.

Zašto je Smoljko dao ostavku?
To morate njega pitati. On ima svoje razloge, a ja u to ne bih baš ulazio.

Ima li to veze s time da se njega u javnosti vezivalo uz aktualnu gradsku upravu?

Očigledno je kako je odnos udruženja autotaksi prijevoznika i Grada Dubrovnika narušen. Narušen je zbog više razloga, a u prvom redu cijela saga oko prisilnog uvođenja tableta. Jednostavno, Ivica Smoljko bio je predsjednik i imao je tada odnos s Gradom kakav je imao. Je li to bilo na našu štetu ili korist… Pa mi mislimo da je u prvom redu riječ o šteti, a neka vrijeme pokaže. Nama je Grad Dubrovnik partner, a mi smo svi samostalni obrtnici, poslovni subjekti i s Gradom imamo sporazum. Dosada smo ratovali, a ne vodili dijalog. Zadnjih godinu dana ‘rata’ je bila zadnja opcija koje smo se morali hvatati.

Zašto mu Grad želi oduzeti dozvolu za taksiranje i kako želi popraviti imidž koji taksisti imaju u dubrovačkoj javnosti pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

[KOMENTAR] Franković: ‘Vrijeme je za zaokret u turizmu i da kažemo ‘dosta‘ povećanju brojki, Dubrovnik je tu primjer upravljanja‘

Dulist

IZGRADNJA STANOVA U SOLITUDU Franković: Čekamo Program Vlade

Dulist

PLOČA JE UDARENA! Franković i Potrebica obišli radove hangara VK Neptun

Dulist