Aktualno

Prvi poduzetnički inkubator u Dubrovniku

zidine iz zraka 150613

Dubrovačko-neretvanska županija u prošloj godini ukupno je u turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku uložila 19 milijuna kuna, te stvorila preduvjete za nova ulaganja u pomorsko dobro u vrijednosti većoj od 300 milijuna kuna.

Važna novost, osim kontinuirane pripreme projekata, je uspostavljanje poduzetničkog inkubatora Dubrovnik, te ishođenje dokumentata za građenje poduzetničkog inkubatora Ploče, kojim se poduzetnicima omogućava subvencionirani najam te ostvarivanje prava na besplatno poslovno savjetovanje, besplatne edukacije, zajedničke administrativne usluge i usluge održavanja te zajedničku promociju.

Također, okončani su postupci utvrđivanja granica na dijelu obale ispred hotela Neptun kojima su se stvorili preduvjeti za izgradnju novog hotela u vrijednosti od 180 mijuna kuna, te postupke dodjele koncesije za uređenje i adaptaciju uvale Sumratin u Dubrovniku u ukupnoj vrijednosti od 100 milijuna kuna. Obje ove investicije očekuju se u ovoj godini.

Dubrovačko-neretanska Županija u poduzetništvo je uložila gotovo 7 milijuna kuna, izravno ili putem Centra za poduzetništvo i Regionalne razvojne agencije „Dunea“.

U okviru aktivnosti na pomorskom dobru na području Županije značajni projekti u 2015. godini su izgradnja nove šezdeset metara duge obale u Stonu, te uređenje obale u Metkoviću.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist