Zanimljivosti

Prvi planinarski križni put od Orašca do Grada

planinarski kriz1

Planinarski križni put (PKP) organizira se prvi put u Dubrovačkoj biskupiji od Orašca do dubrovačke katedrale brdskim stazama u duljini od oko 30 kilometara u subotu, 9. studenog i nedjelju, 10. studenog.

Polazak je u subotu, 9. studenog u 8 sati iz svetišta Gospe od Orašca prema Osojniku gdje će biti organiziran objed, zatim se ide prema Novoj Mokošici. U školskoj dvorani bit će organiziran smještaj, večera, misa, zabavni program i spavanje.
Drugog dana u nedjelju, 10. studenog kreće se iz Mokošice preko Nuncijate do Srđa gdje će biti objed, a zatim se spušta do Grada gdje će u 18 sati svi sudionici slaviti misu u katedrali.

Na prvom planinarskom križnom putu sudjelovat će animatori i volonteri koji su se prijavili za Susret hrvatske katoličke mladeži, a pridružit će im se i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Sudjelovati mogu i drugi mladi do 30 godina, a trebaju se prijaviti do 5. studenog župnicima ili župnim koordinatorima ili Uredu za mlade Dubrovačke biskupije ( mladi2014@gmail.com). Podršku ovom prvom dubrovačkom PKP-u dat će i skupina mladih iz Udruge „Ekosspiritus“ iz Zagreba koji će s dubrovačkim maldima sudjelovati na cijelom križnom putu.

Planinarski križni putevi organiziraju se već više desetljeća u drugim biskupijama u Hrvatskoj i sudionici ih pamte kao posebno iskustvo molitve, druženja i međusobnog upoznavanja, te im se rado ponovno vraćaju. Pokretanjem PKP-a u Dubrovniku želi se i dubrovačkim mladima pružiti prigoda za jedno tako nesvakidašnje iskustvo.

Za sve sudionike PKP-a bit će organiziran prijevoz s novog kolodvora do Orašca u 7.30 sati. Za one koji dolaze iz Korčulanskog i Pelješkog dekanata organizirat će se prijevoz iz Orebića, kao i povratak u nedjelju 10. studenog. Korčulanski dekanat dolazi u Orebić trajektom u 5.30 sati s Korčule.
Ako vrijeme bude loše, PKP se NE odgađa.
 
 

Pročitajte još

1300 eura za sedam dana na jahti koja plovi po Hrvatskoj! Što kažete?

Dulist

Ryanair dobio sudski spor protiv booking.com-a

Dulist

Za kozu s natpisom ‘Goat4GOAT’ zaslužna je ekipa iz Judo kluba Dubrovnik 1966!

Dulist