DuList IN

Prvi kadrovi sa snimanja novog spota Embassy 516

embassy10

Dubrovački band „Embassy 516“ je započeo snimanje video spota za drugi službeni singl s albuma „Surveillance Of The Environment“ (Geenger Records).

Riječ je o spotu za pjesmu „The Bees, The Beasts, The Nightmare Train“, koja je produkcijski ostvarena sa stalnim suradnicima Zlatkom Tomićem (snimanje, montaža) i Marom Bošnjakom (fotografije, kadriranje). Tehnički asistenti su bili Mario Kordić i Stela Trojanović.

Band je nakon Kazališta Marina Držića (lokacija za prvi video singl „Souverain Bien“), ponovno naišao na razumijevanje od strane sugrađana i institucija, te je ovom prilikom kao poligon za snimanje dobiven cjelokupni unutarnji prostor kampusa Sveučilišta u Dubrovniku.

Žarko Dragojević je u ime banda i produkcijskog tima pojasnio detalje ideje i same radnje:

„Pjesma je u tekstualnom konteksu smještena u srednjoškolsko razdoblje, te predstavlja svojevrsno stanje osamljenosti i apatičnosti; tako je ovaj bijeli prostor bio itekako dobra platforma za snimanje hladnih kadrova s mnoštvom zanimljivih detalja. Također, poigrali smo se futurizmom i idejom post – apokalipse, na što smo u centar radnje pozicionirali horor figuru koja vizualno povezuje svojevrsni totalitarizam i steam punk. Posebno bi se željeli zahvaliti na razumijevanju čelnih ljudi Sveučilišta u Dubrovniku, te izraziti divljenje prema predivnom izgledu novog kampusa. Ovo je prostor koji svakako zaslužuje biti ispunjen nasmijanim licima i zadovoljnim studentima, a ne mračnim 'kontaminiranim' figurama u koje su se ovog puta članovi Embassy 516 pretvorili za potrebe snimanja video spota!“

Daljnji produkcijski zahvati i montaža tek slijede, a datum premijere na regionalnom kanalu MTV Adria će biti naknadno potvrđen. Embassy 516 dotad sele na sjever, gdje će već 4. listopada održati koncert u poznatom zagrebačkom klubu Močvara.

Pročitajte još

ZAVRŠENO 21. IZDANJE Ljetna škola filma Šipan oborila sve rekorde

Dulist

Treće izdanje ‘Sonic festivala’ u Lazaretima

Dulist

BLAGDANSKI ĐIR Spas od vrućine tražio se na Lokrumu

Dulist