Grad

Prvi Dubrovački polumaraton na zidinama održat će se 2015.

Zidine

Danas u 12 sati održat će se konferencija za novinare povodom prvog Dubrovačkog međunarodnog polumaratona.

Prvi Dubrovački međunarodni polumaraton rezultat je intenzivne višegodišnje suradnje gradova prijatelja – kalifornijskog Montereya i Dubrovnika, a ovaj atraktivni događaj će predstaviti gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, bivši upravitelj Montereya Fred Meurer, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić, glavni tajnik Dubrovačkog saveza sportova Alen Bošković i predstavnica hotelske kuće Valamar Nike Labaš.

Sportsko-turistički događaj realizirat će se u svibnju 2015. godine, a posebno je zanimljiv i zbog toga što će se dvokilometarska utrka (2K) s ograničenim brojem sudionika održati na gradskim zidinama. Ruta polumaratona duga je 21.1 kilometara, kreće s Ploča, prolazi područjem od Pila do Kantafiga s okretom pokraj ACI marine u Komolcu i ciljem na Stradunu.

Polumaraton će se realizirati u organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačkog saveza športova te uz konzultantsku pomoć američke tvrtke Next Events, uz tvrtku Valamar Hotels & Resorts kao generalnog pokrovitelja i sudjelovanje Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist